Ειδήσεις με Διάρκεια

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 / Από το Φρούριο του Επταπυργίου στο Θέατρο Άλσους “Μελίνα Μερκούρη”

———

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021

• 12 και 28 Ιουλίου 2021 σε live streaming από το Φρούριο του Επταπυργίου στο Θέατρο Αλσους “Μελίνα Μερκούρη”

Μετά από μια αγωνιώδη χρονιά, με δύσκολες συνθήκες και ακυρώσεις εξαιτίας της πανδημίας μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε αυτούς τους 15 μήνες.
Από 5 έως 29 Ιουλίου, στο Φρούριο του Επταπυργίου θα λάβει χώρα το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 όπου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει και πάλι ζωντανό θέαμα μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε μια προσπάθεια να σας μεταφέρει τον παλμό αυτού του ξεχωριστού πολιτιστικού γεγονότος, σας προσκαλεί στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Άλσος Παπάγου για να παρακολουθήσετε απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming δύο από τις 10 παραστάσεις , την Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 9.00μ.μ. και το αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή την Τετάρτη 28 Ιουλίου ώρα 9.30μ.μ., με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για το κοινό.

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης. Συνολικά είναι 6 παραγωγές με 10 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη τουΥπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔEYTEPA 05.07 ΌΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini (live streaming) ΠΕΜΠΤΗ 08.07 ΟΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini ΚΥΡΙΑΚΗ 11.07 ‘O Beethoven ..αλλιώς ΔΕΥΤΕΡΑ 12.07 ΌΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini ΠΕΜΠΤΗ 15.07 ‘ΟΠΕΡΑ TOSCA του Giacomo Puccini ΔΕΥΤΕΡΑ 19.07 Ο Καββαδίας …μας ταξιδεύει ΤΡΙΤΗ 20.07 Ο Καββαδίας μας ταξιδεύει ΚΥΡΙΑΚΗ 25.07 ΖΟΡΜΠΑΣ, ο ελεύθερος Έλληνας ΤΕΤΑΡΤΗ 28.07 Γιώργος Καζαντζής (live streaming) ΠΕΜΠΤΗ 29.07 Gala Όπερας με την Ορχήστρα δωματίου της Αγ. Πετρούπολης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας