Κοινωνία

Με ομόφωνη απόφαση απέχουν οι Δικηγόροι της Ημαθίας από πλειστηριασμούς ευάλωτων δανειοληπτών

——

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνονται τα εξής:

  1. ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας επικυρώθηκε η θέση και απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για αποχή όλων των δικηγόρων από την εκτελεστική διαδικασία σε βάρος της πρώτης κατοικίας, από σήμερα και μέχρι την 31.7.2021.

Η Ολομέλεια από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την έντονη διαφωνία της στις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, διότι δεν εξασφαλίζουν την λυσιτελή προστασία των ευάλωτων οφειλετών, και δη της πρώτης κατοικίας τους, στο πλαίσιο της διευθέτησης των οφειλών τους και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Με την εφαρμογή του Πτωχευτικού νόμου, επίκεινται στο επόμενο χρονικό διάστημα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, αλλά κυρίως, δεν έχει συσταθεί «Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» και η σχετική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι σήμερα «αδειανό πουκάμισο». Οι άνω εξελίξεις στερούν πλέον κάθε προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και τους αφήνουν παντελώς εκτεθειμένους στα συμφέροντα των Τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds).

Η Ολομέλεια κρίνει ως απόλυτα αναγκαία την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών νομοθετικώς και τη θέσπιση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δια νόμου.

  1. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

     Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει εκδήλωση τη Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00, στο χώρο της Β’  Εθνοσυνέλευσης, στο Άστρος Κυνουρίας, με θέμα ‘Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822,1823,1827)’. Την επόμενη ημέρα 26 Ιουνίου 2021  θα γίνει Συνεδριακή Ημερίδα στην Τρίπολη με θέμα ‘Ελληνική Δικαιοσύνη 2021: Ώρα για ρηξικέλευθες τομές και αποτελεσματικές λύσεις’. Στις εκδηλώσεις τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης.

Ροη ειδήσεων