Κόσμος

Μαρία Δεναξά: Το χαστούκι κατά του Μακρόν / η εστίαση μόνο στα πρόσωπα κι όχι στις αιτίες, δεν είναι αθώα

——-

Το χαστούκι κατά του Μακρόν, δεν είναι ένα απλό χαστούκι.
Είναι ένα χαστούκι που μαρτυρά την εποχή της βιαιότητας την οποία διανύουμε. Λεκτική, φυσική, ψυχολογική που κλιμακώνεται.

Είναι ένα χαστούκι κατά της Δημοκρατίας.

Της κουρελιασμένης Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της ουτοπίας, της Δημοκρατίας των ψεύτικων υποσχέσεων, της Δημοκρατίας της παραπλάνησης των πολιτών, της Δημοκρατίας της καταστολής, της Δημοκρατίας της εξαθλίωσης των πολλών, της Δημοκρατίας της ευημερίας των λίγων και των τρανών.

Εκείνης που τροφοδοτούν οι επικοινωνιακές ετικέτες αποδόμησης και εξαπάτησης της μάζας, που πλέον οι περισσότεροι από όσους στις μέρες μας εξασφάλισαν μια καρέκλα εξουσίας -όχι μόνο στο προσκήνιο της πολιτικής- δεν τη σέβονται και δεν την υπολογίζουν.

Ετικέτες-λέξεις αντιπερισπασμού, όπως ακροδεξιός, ακροαριστερός, ψυχασθενής, αναρχικός κ. άλλες, που φανατικά κρύβουν μια νοσηρή πραγματικότητα και άλυτα κοινωνικά προβλήματα τα οποία διαιωνίζονται και συσσωρεύονται σ αυτά που δημιουργούν οι πολιτικές «διάσωσης», «εξυγίανσης», «ανάπτυξης», «επενδύσεων» κ.τ.λ

Ασφαλώς η πράξη της επίθεσης κατά του Γάλλου προέδρου είναι απολύτως καταδικαστέα. Όμως η εστίαση μόνο στα πρόσωπα του Εμμανουέλ Μακρόν και του δράστη ή στη λέξη βία κι όχι στις αιτίες, δεν είναι αθώα.

Το χαστούκι στο Μακρόν και σε οποιονδήποτε Μακρόν, δεν ήταν ένα απλό χαστούκι σημειολογικά και ρεαλιστικά.

Maria Denaxa

banner-article

Ροη ειδήσεων