Βέροια Πολιτισμός

Διάκριση για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας στο Bravo Schools 2021

————–

Η προσπάθεια των μαθητών της Γ’ τάξης του 5ου ΔΣ Βέροιας να μεταφέρουν στο ευρύ κοινό το μήνυμα του αγώνα για την επιστροφή της κλεμμένης Καρυάτιδας στην Ελλάδα, από το Βρετανικό Μουσείο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, επιβραβεύτηκε με τη διάκριση του βίντεο “Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά”, με το οποίο συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2021. Το animation βραβεύτηκε στην κατηγορία των μαθητικών δημιουργιών, έχοντας συνδεθεί με τον 11ο από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ: ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, και ειδικότερα με το 11.4: Ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία και τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Τί είναι το BRAVO SCHOOLS;

To «Bravo Schools» διδάσκει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές πώς να γίνουν πιο υπεύθυνοι πολίτες, ώστε ο κόσμος στον οποίο θα ζήσουν οι ίδιοι και οι μελλοντικές γενιές να γίνει καλύτερος.

Πιο υπεύθυνος πολίτης, όπως μας λέει ο ΟΗΕ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, μπορεί να γίνει κανείς σε 17 τομείς. Γι’ αυτό, ο οργανισμός αυτός έχει θέσει 17 Παγκόσμιους Στόχους, ώστε ο κόσμος μας να γίνει βιώσιμος, δηλαδή, να μπορεί να επιζήσει, να διατηρηθεί και να έχει διάρκεια ποιοτικής ζωής. Ο ΟΗΕ επιχειρεί να επιτύχει την αλλαγή μέχρι το 2030 (Ατζέντα 2030).

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ο μαθητικός διαγωνισμός BRAVO SCHOOLS. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σχολεία τα οποία έχουν σχεδιάσει εκπαιδευτικά σενάρια, ολοκληρώσει μαθητικές δημιουργίες ή αναπτύξει προγράμματα περιβαλλοντικής/κοινωνικής φύσης με εξωτερικές συνεργασίες μπορούν να συνδέσουν τις δράσεις τους με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Κάθε συμμετοχή είναι προσβάσιμη μέσω του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αξιολογείται από την Κριτική Επιτροπή κατά 80%. Ένα επιπλέον 20% λαμβάνεται μέσω της online ψηφοφορίας από τη σχολική και την τοπική κοινωνία, με στόχο η δράση να γνωστοποιηθεί και να ενεργοποιήσει την ευρύτερη κοινωνία ως προς τους 17 Παγκόσμιους Στόχους.

Σύμφωνα με τον σκοπό του διαγωνισμού, οι μαθητές

  • ευαισθητοποιούνται πάνω στους 17 στόχους για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

  • αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές τους, τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητά τους

  • ενεργοποιούνται και ανταλλάσσουν ερεθίσματα και ιδέες

  • δημιουργούν σχολικές συνεργασίες

  • συνδέονται με ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο

  • βραβεύονται για τις προσπάθειές τους να αλλάξουμε τον κόσμο μας

  • αναρτούν τις καλές πρακτικές στο World Largest Lesson (Το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου)

Bravo Schools 2021 – online εκδήλωση βράβευσης (01:05:06) https://youtu.be/YNrtci7ayfM

——————-

«Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» – Το βίντεο που διακρίθηκε

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας