Απόψεις Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Η ασφάλεια του πολίτη «θύμα» του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και τάξη»

———–

Το δόγμα «Νόμος και τάξη», πάνω στο οποίο βασίστηκε μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πια. Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έβαλε τέλος στο κυβερνητικό αφήγημα σήμερα, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, λέγοντας: «Τώρα το ζητούμενο δεν είναι ο νόμος και η τάξη, αλλά η προστασία των πολιτών».

———–

Αφορμή το έγκλημα που συνέβη χθες στα Γλυκά Νερά, για το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε: «Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα». Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι η υπόθεση, με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο μέρα-μεσημέρι και τη δολοφονία με καλάσνικοφ του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του με τον ίδιο τρόπο.

Όσο η Ελληνική Αστυνομία επανδρώνεται με χιλιάδες αστυνομικούς σε υπηρεσίες που στόχο έχουν την καταστολή (Δράση, Μαύροι Πάνθηρες, Οδός), τα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών παροπλίζονται και αποδυναμώνονται, παραδίδοντας τη χώρα στο οργανωμένο έγκλημα.

Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών διωκτικών αρχών που προέβλεπε την πρόσληψη τουλάχιστον 5.200 αστυνομικών και την αγορά νέου στόλου οχημάτων –τα «141 νέα οχήματα ελεύθερου χρωματισμού», όπως διατυμπάνισε με δελτίο Τύπου η ΕΛ.ΑΣ. στις 14 Απρίλη. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε η δημιουργία νέας μονάδας 1.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των πανεπιστημίων από τους «εγκληματίες» φοιτητές.

Η αστυνομία της κυβέρνησης έχει να επιδείξει «έργο» όσον αφορά την προστασία των πολιτών, στην οποία εστίασε από τους Δελφούς ο υπουργός της: Η υπόθεση Ινδαρέ, οι πλατείες, ο ασύλληπτος Χρήστος Παππάς, οι βασανισμοί στη ΓΑΔΑ, η υπόθεση Φουρθιώτη, η ολιγωρία στην υπόθεση Λιγνάδη, η Νέα Σμύρνη είναι μερικά από τα παραδείγματα της «επιτυχημένης επένδυσης».

Και μπορεί ο υπουργός να συμφώνησε ότι η δεκάχρονη κρίση μάς πήγε πίσω, καθώς τα θέματα ασφάλειας δεν ήταν προτεραιότητα, αλλά πρόσθεσε ότι «αλλάζουμε την αστυνομία όχι μόνο για να προσαρμοστεί στο σήμερα, αλλά και σε κάθε αλλαγή», αρνούμενος ταυτόχρονα τα περιστατικά βίας που καταγγέλλουν πολίτες εναντίον τους, λέγοντας ότι «είχαμε πολύ λίγες περιπτώσεις αυθαιρεσίας. Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι βίαιη, όπως θέλουν να υποστηρίζουν ορισμένοι».

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει είναι ότι στις περισσότερες περιοχές της Αττικής η δράση του οργανωμένου εγκλήματος ανθεί.

Κυρίως σε εκείνες όπου τα αστυνομικά τμήματα έχουν υποστελεχωθεί, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό τους έχει διατεθεί σε φυλάξεις προσώπων και κατοικιών φίλων ή στελεχών της κυβέρνησης.

 2020mag.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων