Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

Παράταση των εικαστικών εκθέσεων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt στα νοσοκομεία

———-

«Πάνδημες συνARTήσεις »

Εκθέσεις εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt

Παράταση των εικαστικών εκθέσεων στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γ. Παπανικολάου

Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» παρατείνει τη διάρκεια της εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις», η οποία παρουσιάζεται σε συνεργασία με τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων Αχέπα και Γ. Παπανικολάου στους χώρους των νοσοκομείων Αχέπα (κεντρικός διάδρομος) και Γ.Παπανικολάου (κοινόχρηστοι χώροι Α Παθολογικής κλινικής και κλινικής τεχνητού νεφρού) ως τις 31 Μαϊου 2021.

Με τον τραγικό απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας να έχει ξεπεράσει τα 10.000, την πληρότητα στις ΜΕΘ Covid να φτάνει το 90% και το επιδημιολογικό φορτίο να παραμένει αυξημένο, την ώρα δηλαδή που είναι φανερό ότι απαιτούνται ακόμα και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και θωράκισης των νοσοκομείων, αποθεώνεται και πάλι η ατομική ευθύνη, ενώ ως βασικό κριτήριο των όποιων μέτρων παίρνονται παρουσιάζεται η επίτευξη μιας «καλής τουριστικής σεζόν». Σ΄αυτές τις συνθήκες η ομάδα αισθάνεται επιβεβλημένη την παράταση της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία έχει ως στόχο να φέρει τα έργα κοντά στο κοινό στο οποίο ανήκουν, στους εργαζόμενους και στον λαό της Θεσσαλονίκης. Θέλει να προβληματίσει για τις αιτίες αυτής της κατάστασης και να στηρίξει τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Στα δύο νοσοκομεία παρουσιάζονται εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, γλυπτική, φωτογραφία). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Αναστασία Καλτσή,  Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού, και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.

Στόχος της ομάδας είναι ο επαναπροσδιορισμός του χρέους των καλλιτεχνών όχι απλά απέναντι στην τέχνη, αλλά απέναντι στο πρωτότυπό της, τη ζωή. Φιλοδοξεί να αποδώσει στην τέχνη τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο της, να επέμβει στην πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα, να δώσει διέξοδο στους δημιουργούς που προβληματίζονται, να επικοινωνήσει με το πλατύ κοινό και να του δείξει το δρόμο για να αλλάξει την πραγματικότητα προς όφελός του. Για να γεννήσουν οι ωδίνες «έναν νέο κόσμο, στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων», «για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος».

Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα:  6932220709 Νάσος Χαλκίδης, 6977715193 Χρύσα Κοφίνα

fireart.artists@gmail.com

fireart-artists.blogspot.grfireart.simplesite.com

banner-article

Ροη ειδήσεων