Βέροια

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της  ΜΑμΑ για τον Απρίλη, το μήνα του αυτισμού

———

Η 2η Απριλίου γιορτάζεται παγκοσμίως , ως η  ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αποδοχή του αυτισμού. Ωστόσο ολόκληρος ο Απρίλιος ,είναι αφιερωμένος σε δράσεις ευαισθητοποίησης για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Ο σύλλογός μας ,για άλλη μια χρονιά, τίμησε την παγκόσμια ημέρα αυτισμού ,με μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προσαρμοσμένες  στα δεδομένα του covid.

Στις 2 Απριλίου, τα μέλη του ΔΣ ,  τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού, συγκεντρώθηκαν στο νέο χώρο μας ,το σπίτι της Μ.Α.μ.Α, επί της οδού Μητροπόλεως 32, στην Βέροια, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον αυτισμό.  Έγραψαν μηνύματα αγάπης και αποδοχής σε μπλε μπαλόνια κι έπειτα βγήκαν στο μπαλκόνι και τα άφησαν στον ουρανό .Ταυτόχρονα ,οι εκπαιδευτές μαζί με τα παιδιά του συλλόγου ,από το κδαπ μεΑ Μ.Α.μ.Α του συλλόγου , έγραψαν και αυτοί με τη σειρά τους μηνύματα αποδοχής σε μπλε και πολύχρωμα μπαλόνια και τα άφησαν να ομορφύνουν τον ουρανό της πόλης μας.

Ο σύλλογός μας, για έβδομη  χρονιά, συμμετείχε στην παγκόσμια καμπάνια ‘μπλε για τον αυτισμό’,  που σκοπεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού,     με τις δράσεις “Φορέστε Μπλε” και “Ανάψτε ένα Μπλε Φως”. Το σπίτι της ΜΑμΑ στη Μητροπόλεως  32,φωταγωγήθηκε με το ΄μπλε του αυτισμού’ ρίχνοντας φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης που βιώνουν τα άτομα του φάσματος .

Ενημερωτικά το  NOESI.gr και ο κύριος Άγγελος Κουτουμάνος, ιδρυτής του Noesi.gr , διατελούν πρεσβευτές της καμπάνιας στην Ελλάδα, με ανάθεση των ιδρυτών του παγκόσμιου οργανισμού ‘ Autism Speaks’, με σκοπό την προώθηση δράσεων που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διάδοση της γνώσης για τα άτομα με αυτισμό.

Διάσημα κτίρια και άλλα τοπωνύμια ανά τον κόσμο φωτίζονται μπλε, με σκοπό την ανάδειξη των αναγκών των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. To 2016 και έκτοτε κάθε χρόνο η Πύλη Αδριανού φωτίζεται μπλε για τον αυτισμό με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για όλο το μήνα Απρίλιο , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική  ανταπόκριση ,η διαδικτυακή δράση της Μ.Α.μ.Α΄,’Φοράω μπλε για τον αυτισμό’. Φίλοι ,συγγενείς σχολεία όλων των βαθμίδων και φορείς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ,συμμετείχαν με μεγάλη χαρά ,στέλνοντάς μας φωτογραφίες τους , φορώντας μπλε ρούχα ή κρατώντας ένα μπλε μπαλόνι γράφοντας μηνύματα αποδοχής για τα άτομα του φάσματος.

Στις 16 Απριλίου ,συμμετείχαμε  στη δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Raceforautism.

Τα παιδιά του συλλόγου και του κδαπ μεΑ Μ.Α.μ.Α, μαζί με τους εκπαιδευτές μας πραγματοποίησαν έναν  μεγάλο περίπατο στο κέντρο της όμορφης πόλης μας  και αθλήθηκαν στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στη πλατεία Εληάς,συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη καμπάνια του Υπουργείου Εργασίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους μας, που στήριξαν και  συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά  στις δράσεις του συλλόγου μας, για την αποδοχή του αυτισμού. Θερμές ευχαριστίες, στο Δήμο Βέροιας και στο Δήμαρχό μας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, στην ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και στον Πρόεδρο Θεόφιλο Κορωνά  και στη μπάντα του πολεμικού Ναυτικού και τον πλωτάρχη μαέστρο Γιώργο Τσιλιμπάρη, για την ευγενική τους χειρονομία να συμμετέχουν στις δράσεις ευαισθητοποίησης που οργάνωσε ο σύλλογός μας. Ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα ,έντυπα και διαδικτυακά που πάντα προωθούν και στηρίζουν τις δράσεις μας.

Ας ελπίσουμε του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε το μήνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό,  με ακόμα περισσότερες δράσεις , χωρίς φυσικά να μας περιορίζει ο κορονοϊός .

Αυτό που έχουμε ανάγκη εμείς οι γονείς  και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας  είναι ο σεβασμός, η αγάπη,  η υποστήριξη, η αποδοχή.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΟΡΑΤΗ.

Με εκτίμηση το ΔΣ της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό.

banner-article

Ροη ειδήσεων