Βέροια Ρεπορτάζ

ΕΛΜΕ και Συνδικαλιστικοί Φορείς σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για Παιδεία, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

————

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, σήμερα το απόγευμα, για προβλήματα Παιδείας που μεγεθύνονται μέσα στην πανδημία. Τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε πλαισίωσαν και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν η Εκπαιδευτική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, το  Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”.

Στη συγκέντρωση μίλησε πρώτος ο πρόεδρος του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας Σιαφαρίδης Δημήτρης. Εκπροσωπώντας το Σχολείο του έθεσε το πρόβλημα που απασχολεί τους μαθητές, ζητώντας τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση και όχι με φυσική παρουσία, γιατί η ηλικία των φοιτώντων είναι μεγάλη, είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι και στο σχολείο παρουσιάστηκε ήδη ένα κρούσμα κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας” Δημήτρης Τσιουλάκος υποστήριξε το αίτημα των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ, γνωρίζοντας από κοντά τις δυσκολίες τους, καθώς κάποιοι  απ’ αυτούς εργάζονται το πρωί σε αγροτικές ή άλλες δουλειές.

Σε προβλήματα που προκύπτουν εμφανέστερα τώρα ειδικά στον εργασιακό και κοινωνικό χώρο μίλησε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Θανάσης Τσίτσης, δίνοντας τον λόγο στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αλέκο Μόσχο.

“Η Κυβέρνηση θεωρεί τις κοινωνικές παροχές βάρος” είπε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Μόσχος, συμπυκνώνοντας σε δύο λέξεις όλη την κυβερνητική πολιτική.

Συνδέοντας τα προβλήματα της Παιδείας με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας που πάρθηκαν μέσα στην πανδημία αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο την εγκλώβισε η Κυβέρνηση, πέρασε κλείνοντας στις διεκδικήσεις του σημερινού Σχολείου, που πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις κυβερνητικές επιλογές.

Η συγκέντρωση έκλεισε με αγωνιστικό χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου  Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Γιάννη Διάκογλου.

Η πορεία των συγκεντρωμένων, που ήταν ικανοποιητική,  κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Ελιάς.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

——————————–

Σημείωση Φαρέτρας: Αναλυτικά τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Ημαθίας μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων