Εκδηλώσεις Νάουσα Υγεία

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

——-

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας σήμερα 7/4 συντονιζόμαστε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ) , δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας σήμερα στις 1μμ.

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας δίνουν καθημερινά διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών , βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Και μάλιστα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα μάχονται και  έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Δεν έλειψαν στιγμή από το πόστο τους! Και συνεχίζουν! Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες.  Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες τους . Γιατί αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους.

Με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματιών η Κυβέρνηση κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν «δεν φόραγαν σωστά τη μάσκα».

Η  κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη “μολυνθούν” τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε ένα απέραντο “κοβιντάδικο”, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας.

Δεν λογαριάζουν τις φωνές των εργατικών σωματείων και των υγειονομικών που ένα χρόνο τώρα διεκδικούν την άμεση επίταξη του Ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς καμία αποζημίωση για να σωθεί ο λαός από την πανδημία αλλά και τις υπόλοιπες ασθένειες!

Δεν τους καίγεται καρφί για τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Νάουσας, για τις ελλείψεις σε γιατρούς στα χωριά του Νομού.

Πανηγυρίζουν για το « εθνικό σχέδιο ανάκαμψης» που θα φουσκώσει τις τσέπες των βιομηχάνων με εκατομμύρια ενώ για τους εργαζόμενους  φέρνουν σχέδιο Νόμου που περιλαμβάνει τις ανατροπές του Αιώνα, βαπτίζοντας προοδευτικό τον 21ο αιώνα να δουλεύουμε από Ήλιο σε ήλιο, με ευέλικτες μορφές κάνοντας τη ζωή μας λάστιχο, και μισθούς πείνας. Την ίδια ώρα μας θέλουν χειροπόδαρα δεμένους, χτυπώντας το δικαίωμα μας στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Είναι ώρα ευθύνης. Μπροστά στον απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

  • Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.

  • Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.

  • Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού».

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ- ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλοι και όλες την Τετάρτη στις 1μμ έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας