Κοινωνία Υγεία

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας τώρα! – Οι υγειονομικοί έστειλαν μήνυμα έξω από το υπ. Υγείας

————

Τίμησαν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Υγείας – Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς και ασθενείς στην πανδημία

Αγωνιστικά τίμησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας.

Συμμετείχαν η ΟΕΝΓΕ, σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων της Αθήνας, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας, τόνισε με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, υπενθυμίζοντας την αποψινή διαδικτυακή συναυλία «στήριξης και αλληλεγγύης  των νοσοκομειακών γιατρών και των υγειονομικών», από το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί».

«Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στο υπουργείο Υγείας, ενώ μαζί με το σύνθημα της ΟΓΕ «Δωρεάν υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμά μας» έδιναν το στίγμα και τον τόνο της κινητοποίησης.

Στη διάρκειά της μίλησαν ο Κώστας Καταραχιάς, απολυμένος γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, και ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γγ της ΟΕΝΓΕ.

Χαιρέτισαν επίσης η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», η Δέσποινα Τοσουνίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας και ο Γιώργος Σιδέρης, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Πηγή: 902.gr

Οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς και ασθενείς.

Το βίντεο από το thepressproject.gr

 imerodromos

banner-article

Ροη ειδήσεων