Κοινωνία

Με «ανυπακοή» απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας στα κλειστά καταστήματα

———–

Στα «κάγκελα» έμποροι και καταστηματάρχες με τις τελευταίες ανακολουθίες της κυβέρνησης. Άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς προσωπικό αποφάσισε ο τοπικός εμπορικός σύλλογος της Πάτρας. Πυροσβεστικές κινήσεις από την κυβέρνηση μετά τις «φωτιές» που άναψε.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η αλλοπρόσαλλη απόφαση της κυβέρνησης (στο παρά ένα) να μην επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου (από Δευτέρα) μόνο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα. Σε έκτακτη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, αποφάσισε να βγει στο «αντάρτικο» και να ανοίξουν τα καταστήματα χωρίς προσωπικό, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους εργαζομένους.

Παράλληλα, από τη συνεδρίαση λήφθηκε η απόφαση για μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες με πρώτο σταθμό την Κυριακή (04/04) και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Ο Εμπορικός Σύλλογος προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε (thebest.gr) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Άναψαν «φωτιές» – Στα «κάγκελα» και η Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, πως το Μαξίμου, θορυβημένο από την οργή που επικρατεί στις τρεις αυτές πόλεις, στέλνει εκτάκτως τρεις υπουργούς για να μετριαστούν οι αντιδράσεις.

Την εντολή για την «στρατολόγηση» των τριών κυβερνητικών στελεχών έδωσε ο πρωθυπουργός και αποστολή τους είναι να «σβήσουν» τις φωτιές που άναψε η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη.

► Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακολουθίες για το άνοιγμα των καταστημάτων θυμός διακατέχει τους εμπόρους και του καταστηματάρχες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Να αναιρέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

«Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης και προσθέτει ότι «οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας, αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητα μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας».

► Τη θέση του ότι «η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 5/4 οδηγεί σε οριστικό θάνατο την αγορά της», διατυπώνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

banner-article

Ροη ειδήσεων