Βέροια: Η ΜΑμΑ στέλνει το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα αυτισμού και παρουσιάζει το πρόγραμμα δράσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.Ο σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων ,συμβάλλοντας στην αποδοχή και στην ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία .Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού πρέπει να είναι μια ημέρα αφύπνισης ενάντια  στον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό.

Ο σύλλογός μας  αγκαλιάζει τα άτομα του φάσματος  και θα συνεχίζει να παλεύει γι αυτά, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο. Αφιερώνουμε αυτή την ημέρα σε όλες τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά στο φάσμα και έχουν αναγκαστεί μαζί με τα παιδιά , να προσαρμοστούν για ακόμη μια φορά σε νέα δεδομένα λόγω κορονοϊού, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής και υπευθυνότητα!

Ο αυτισμός αφορά όλους μας! Ότι δε φαίνεται δε σημαίνει πως δεν υπάρχει.

Είναι χρέος της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας να γίνει η ΑΟΡΑΤΗ αυτή αναπηρία…ΟΡΑΤΗ!

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, να καλλιεργήσει τον αλληλοσεβασμό αλλά και να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις για την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο ως ΙΣΟΤΙΜΑ μέλη με ΙΣΕΣ ευκαιρίες, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην περίθαλψη.

Τα άτομα με αυτισμό είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας ,βρίσκονται ανάμεσά μας και δεν ζητούν οίκτο αλλά ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΟΔΟΧΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ!

Για την ημέρα αυτή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΜΑμΑ έχει προγραμματίσει δράσεις ευαισθητοποίησης προσαρμοσμένες στα δεδομένα του covid .

  • Ρίχνουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα στο φάσμα, φωταγωγώντας το σπίτι της ΜΑμΑ, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια του AUTISM SPEAKS-LIGHT IT UP BLUE-ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.

  • Στις 2 Απριλίου τα παιδιά μας από το κδαπ μεα ΜΑμΑ, θα αφήσουν μπλε μπαλόνια στον ουρανό με μηνύματα αγάπης και αποδοχής. Ταυτόχρονα στις 18:30 , από το μπαλκόνι του σπιτιού της ΜΑμΑ (Μητροπόλεως 32) οι μαμάδες του συλλόγου μας θα αφήσουν και αυτές μπαλόνια με τα δικά τους μηνύματα(τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid)

  • Διαδικτυακή δράση  ‘ΦΟΡΕΣΕ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ’

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.Βγάλτε μια φωτογραφία φορώντας ένα ρούχο σε μπλε χρώμα ή κρατώντας ένα μπλε μπαλόνι.

2.Γράψτε ένα μήνυμα αγάπης και αποδοχής για τον αυτισμό(το μήνυμα μπορείτε να το γράψετε και πάνω στο μπαλόνι)

3.Στείλτε τη φώτο με μήνυμα στη σελίδα της ΜΑμΑ στο facebook ή στο grammateiamama@gmail.com

4.Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να γράψετε το όνομά σας και τη περιοχή που μένετε.

Οι φωτογραφίες μαζί με τα μηνύματα  θα ανέβουν στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.mamaver.gr .Η δράση αυτή θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου αλλά και  όλο τον Απρίλιο.

  • Δράση raceforautism.gr

Στις 8 Απριλίου  το απόγευμα, τα παιδιά του   συλλόγου μας θα περπατήσουν  στην πόλη και θα αθληθούν συμμετέχοντας στη δράση  του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού  για τον αυτισμό.H δράση αυτή θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσει για όλο τον Απρίλιο.

Ας ελπίσουμε ότι η κρίση που βιώνουμε λόγω covid  θα  τελειώσει και να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι χωρίς φόβο .Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που είστε δίπλα στη ΜΑμΑ και στηρίζετε τις δράσεις μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου μας.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 39153 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια