Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων

--------

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των 13 μελών της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της ομάδας

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία στην Πιερία και 10 διαρρήξεις σε Αττική και Βοιωτία

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 47.000 ευρώ

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης οδήγησε στην ταυτοποίηση μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 12 ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων την εγκληματική ομάδα, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με αυστηρή ιεραρχία και δομή και αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση για την διάπραξη των κλοπών και ληστειών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα την ομάδα, τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 2020 παραβίασαν οικία ηλικιωμένου σε περιοχή της Πιερίας και με την χρήση βίας και απειλής μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Επίσης από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 8 Αυγούστου 2020 έως 15 Οκτωβρίου 2020, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση  και με τις οδηγίες του διευθύνοντα την ομάδα, τον οποίο συνέδραμε μέλος της ομάδας που επίσης είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, διέπραξαν:

  • 7 κλοπές οικιών σε περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.295 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ,

  • 2 απόπειρες κλοπής οικιών σε περιοχές της Αττικής και

  • 1 απόπειρα κλοπής σε περιοχή της Βοιωτίας.

Επιπλέον εξακριβώθηκε η συμμετοχή του διευθύνοντα της εγκληματικής ομάδας σε ληστεία με αρπαγή και κλοπές 2 αυτοκινήτων, που έγιναν τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου 2015 σε περιοχές της Αργολίδας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε κελί που κρατούνται ο διευθύνων την εγκληματική ομάδα και το μέλος που τον συνέδραμε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44940 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια