Κορωνοϊός Υγεία

“Θριάσιο” Νοσοκομείο: Μηδέν κρεβάτια, πρόβλημα με το οξυγόνο, απειλές στους εργαζόμενους

———

Σε τεντωμένο σχοινί λειτουργεί και το «Θριάσιο» Νοσοκομείο, όπου την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 104 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 29 ήταν ασθενείς Covid-19. Και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κλινικές και τμήματα που αφορούν τις υπόλοιπες νόσους έχουν μετατραπεί σε Covid, όπως και 17 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων μέχρι χθες το μεσημέρι τα 16 ήταν γεμάτα, ενώ οι 74 απλές κλίνες έχουν πληρότητα πάνω από 100%, καθώς νοσηλεύονται 86 ασθενείς και παρά την αυξημένη προσέλευση για τις υπόλοιπες νόσους, ως «λύση» δρομολογείται η μετατροπή μιας ακόμη κλινικής σε Covid.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι η επάρκεια στην παροχή οξυγόνου. Μετά το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας που επισημαίνει την αδυναμία του νοσοκομείου να ανταποκριθεί στην αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου, η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, εξηγώντας τους λόγους με έγγραφο προς την 2η ΥΠΕ, ζήτησε να κλείσει η εφημερία ώστε να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή δεκάδων ασθενών που ήδη νοσηλεύονται. H απάντηση της, διορισμένης από την κυβέρνηση, διοίκησης της 2ης ΥΠΕ προς τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ήταν να παραιτηθεί…

Η απαράδεκτη στάση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων «Θριασίου» Nοσοκομείου, καταγγέλλοντας την «2η ΥΠΕ που αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Θριασίου, ζήτησε προφορικά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, επειδή με αλλεπάλληλα έγγραφά του, αναδείκνυε τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και ζητούσε από το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ να δοθούν άμεσες λύσεις. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών που αγωνίζονται και αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σχεδιαζόμενη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Nοσοκομείο “Αγιος Σάββας”».

Πηγή: 902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας