Τοπικά

Απ. Βεσυρόπουλος: «Ανανεώνεται η παραχώρηση, για άλλη μια καλλιεργητική περίοδο, αγροτικών εκτάσεων στο Έλος Κλειδίου στους αγρότες»

———-

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών  Απ. Βεσυρόπουλου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό, στην οποία  παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης και ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Γιαννακάκης.

Μετά από συνεργασία του κ. Βεσυρόπουλου με τον κ. Λιβανό προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης των αγροτικών εκτάσεων στο Έλος Κλειδίου σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για άλλη μια καλλιεργητική περίοδο, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Παράλληλα, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις για να δοθεί η δυνατότητα στους τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων να προχωρήσουν σε πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου.

Επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος ευχαρίστησε τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό για τη στενή συνεργασία που είχαν το προηγούμενο διάστημα για τη διαμόρφωση, κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα μετάκλησης εργατών γης από τρίτη χώρα ύστερα από αίτηση εργοδότη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Συγκροτημένα και μεθοδικά δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι η τροπολογία για την μετάκληση εργατών γης αλλά και η ανανέωση της παραχώρησης των αγροτικών εκτάσεων Έλους Κλειδίου στους αγρότες».

banner-article

Ροη ειδήσεων