Απόψεις Υγεία

“Οι παράπλευρες απώλειες είναι ανθρώπινες ζωές!…” γράφει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος

————

Πέτρος Τσαπαρόπουλος

Η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, σαν απάντηση της Κυβέρνησης στην έξαρση της πανδημίας και της ασφυξίας του Δημόσιου συστήματος Υγείας, είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τις ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις που ανά πάσα στιγμή έθεσαν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και των ληξιαρχείων της Χώρας αποδεικνύεται ότι το 2020 υπήρξε μια εκτόξευση της θνητότητας στον γενικό πληθυσμό που χρειάζεται απαντήσεις.

Την 5τία 2015-2020 ο μέσος όρος θανάτων στη χώρα μας ήταν ετησίως 122.000 άνθρωποι.

Το 2019 ο αριθμός των θανάτων ήταν 124.965 άτομα ενώ το 2020 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 135.472 θανάτους.

Δηλαδή οι θάνατοι στην Ελλάδα το 2020 ήταν κατά 13.472 περισσότεροι από τον μ.ο της προηγούμενης 5τίας, αύξηση 11% και 10.506 από το 2019 αύξηση 8,4%.

Εάν αφαιρέσουμε τους θανάτους από covid, περίπου 4.500 το 2020 προκύπτει μια μεγάλη και δυσεξήγητη αύξηση ανθρώπινων απωλειών, 8972 από τον μ.ο της 5τίας και 6006 περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Ένα άλλο εύρημα που αξίζει να σημειωθεί και  που έχει να κάνει με την πολυδιαφημιζόμενη επάρκεια των ΜΕΘ είναι ότι οι περισσότεροι θάνατοι από covid συνέβησαν εκτός ΜΕΘ που σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς δεν πρόλαβαν να εισαχθούν στις μονάδες λόγω πληρότητας τους. Άρα γινόταν επιλογή.

Τα ευρήματα αυτά απαιτούν σοβαρές απαντήσεις καθώς τα ερωτήματα που προκύπτουν συνοδεύονται και από τις διαπιστώσεις των γιατρών για ανεξήγητη επιστημονικά μείωση σε νοσηλείες σοβαρών περιστατικών με παθήσεις μη covid.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις καρδιολογικών κλινικών σε 2 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας Ιπποκράτειο και Θριάσειο που διαπιστώνεται μείωση των εμφραγμάτων κατά 30% ενώ στο Αιγινήτιο καταγράφεται μείωση των εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 50% που είναι ανεξήγητο επιστημονικά.

Το σίγουρο είναι ότι οι θάνατοι αυτοί  αποτελούν ¨παράπλευρες¨ απώλειες ανθρώπινων ζωών γιατί είτε δεν μπόρεσαν να έχουν υγειονομική περίθαλψη, είτε δεν απευθύνθηκαν στα νοσοκομεία λόγω του φόβου του κορονοιού η δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλέσουν τον ιδιώτη γιατρό.

Το υπουργείο Υγείας φέρει ακέραια την ευθύνη  γιατί άφησε ανοχύρωτο  το ΕΣΥ, δεν προχώρησε σε  μαζικές προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού, δεν ενεργοποίησε έγκαιρα την ΠΦΥ ώστε να την εντάξει στον κεντρικό σχεδιασμό και διαχειρίστηκε με τον πιο  αλλοπρόσαλλο τρόπο την πανδημία. Γιατί θρηνούμε  ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ  ζωές διάολε!..

ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας