Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: “Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”

——–

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το ΔΣ του συνδικάτου πραγματοποίησε εξόρμηση σε διαλογητήρια του νομού Πέλλας .

Η φετινή 8η του Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες του κλάδου μας αντιμέτωπες με την εργασιακή ανασφάλεια, ατέλειωτα 12ωρα – 14ωρα τα οποία εκτός από τη σωματική κόπωση , καθιστούν την ενασχόληση με το σπίτι και το παιδί , βασανιστική. Φυσικά δε γίνεται λόγος για ελεύθερο χρόνο , ψυχαγωγία , διακοπές .

Με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία , χωρίς δώρα και επιδόματα , εργατικά ατυχήματα τα πιο πολλά να αποκρύπτονται υπό το φόβο της απόλυσης .

Στη περιοχή μας σπάει κόκκαλα το άγχος που ζουν οι εργαζόμενες στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία για να μη χάσουν κανένα μεροκάματο ώστε να βγουν στο ταμείο ανεργίας. Πολλές συναδέλφισσες αποκλείονται και από το επίδομα μητρότητας καθώς χρειάζονται 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του .

Χωρίς γιατρούς και εξετάσεις ιδιαίτερα προγεννητικού ελέγχου , αφού οι Υπηρεσίες ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένες, χωρίς εξοπλισμό η ακόμα και ανύπαρκτες . Με Νοσοκομεία χωρίς όλες τις κλινικές , επίσης χωρίς στελεχωμένα περιφερειακά ιατρεία .

Τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με την εποχιακή εργασία, καθιστούν και αυτήν ακόμα τη πενιχρή σύνταξη σε πολλές εργαζόμενες , άπιαστο όνειρο.

Το Συνδικάτο  καλεί τις εργαζόμενες να το δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.

 Δεν είμαστε καταδικασμένοι να αποδεχτούμε αυτή τη ζωή. Να ξεπεράσουμε το φόβο που δημιουργούν ο ατομικός δρόμος και η ανάθεση σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Σπάμε τις αλυσίδες . Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για υγεία , ζωή , δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας