Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

“Πάνδημες συνARTήσεις”: Παράταση της έκθεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – Έναρξη νέας στο Παπανικολάου

———–

“Πάνδημες συνARTήσεις”

Έκθεση εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt

Παράταση της έκθεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μέχρι 30 Απριλίου

και έναρξη νέας έκθεσης στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που γεννάει η εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας ανακοινώνει παράταση της έκθεσης εικαστικών έργων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις» μέχρι τις 30 Απριλίου και παράλληλα προαναγγέλλει νέα έκθεση σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου με τον τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις 2» στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου από τις 16 Μαρτίου ως τις 30 Απριλίου 2021.

Τα έργα που παρουσιάζονται και στα δύο νοσοκομεία έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες του αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα του λαού εντείνονται, το ΕΣΥ μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου και στερεί την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χιλιάδες ασθενείς, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η ομάδα FireArt συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Στις δύο εκθέσεις παρουσιάζονται εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, φωτογραφία) και θα συνοδευτούν από παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου. Στις εκθέσεις συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Νίκος Γώγος, Αναστασία Καλτσή,  Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Δέσποινα Shekin Naidi, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.

Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα:  6932220709 Νάσος Χαλκίδης, 6977715193 Χρύσα Κοφίνα

                                                                                               fireart.artists@gmail.com 

                                                                        fireart-artists.blogspot.gr,  fireart.simplesite.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας