Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους για στήριξη του κλάδου τους

---------

Στο Μαξίμου χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φ. Καραβασίλης

Μια διαφορετική μορφή κινητοποίησης και διαμαρτυρίας επέλεξαν οι δικηγόροι για την έλλειψη οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο τους. Χθες πρωί Δευτέρας, οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ολομέλειας και του συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, συναντήθηκαν στην Βουλή και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν και να επιδώσουν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις έγινε δεκτή στις 12.45 το μεσημέρι επταμελής επιτροπή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συνομίλησαν για πάνω από μία ώρα.

Για το θέμα μίλησε τηλεφωνικά, την στιγμή της συνάντησης, ο κ. Καραβασίλης με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99,6.

Ο κ. Καραβασίλης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για τους δικηγόρους που απαξιώνονται και αφήνονται στο έλεός τους. «Οι 4-5 τηλεαστέρες δικηγόροι δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δικηγόρων που παλεύουν για την επιβίωσή τους», είπε με ιδιαίτερη ένταση ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας.

Εκτός των θεμάτων που αφορούν την οικονομική στήριξη των δικηγόρων, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το άνοιγμα των δικαστηρίων, αφού στην ουσία δεν λειτουργούν και οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι δικαστικές αίθουσες τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε από τον κ Καραβασίλη, για περίπου ένα τέταρτο εισήλθε στο γραφείο του κ. Γεραπετρίτη κατά την διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετριάζοντας την δυσαρέσκεια που υπήρχε στους δικηγόρους για την αποτυχία να συναντηθούν εξαρχής με τον πρωθυπουργό.

  laosnews.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 36354 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια