Κορωνοϊός

Μήπως έχει χαθεί από τον ΕΟΔΥ η μπάλα;

———

Απ΄ ότι προκύπτει από δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, όπως και των ειδικών, αυτών που καθημερινά έχουν θέση στα κανάλια και ο καθένας λέει τα δικά του.

Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν σε κάθε περιοχή υπήρχε και τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έκανε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό τεστ από το σημερινό, εντόπιζε και απομόνωνε τα κρούσματα, ανακοινώνοντας τα τοπικά αποτελέσματα, δίνοντας όσο γίνεται μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης. Αυτό θα βοηθούσε σημαντικά  στον περιορισμό της  μετάδοσης του ιού.

Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει την ύπαρξη περισσότερων γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι δεν υπάρχουν σε επάρκεια  ούτε στα νοσοκομεία και η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να προσλάβει.

Εννοείται ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα για τεστ στα σχολεία, σε χώρους εργασίας πολλών ατόμων, σε μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.

Όμως  μ’ αυτό το καθημερινό αλαλούμ που επικρατεί δίνεται η εικόνα στον πολίτη ότι χάθηκε από τον ΕΟΔΥ η μπάλα. Μήπως είναι έτσι;

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας