Τοπικά

Φρ. Καρασαρλίδου: “Να οριστούν ως ακατάσχετα τα ποσά μη επιστρεπτέας προκαταβολής των επιδοτήσεων από τις Περιφέρειες”

———

Από το Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Στη Βουλή με αναφορά έφερε η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου το πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι πολλοί επιχειρηματίες που ήταν μεταξύ των δικαιούχων των προγραμμάτων από τις Περιφέρειες, όπως ήταν και το πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τα ποσά μη επιστρεπτέας προκαταβολής που δόθηκαν μέσω αυτών των προγραμμάτων δεν υπάγονται σε καθεστώς αφορολόγητου και ακατάσχετου, όπως συμβαίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν κατασχεθεί μέρος τους ή ακόμα και ολόκληρα τα ποσά σε όσους είχαν οφειλές προς την Εφορία και το ΕΦΚΑ, έστω και ρυθμισμένες, συνεπώς πολλοί επιχειρηματίες δεν πήραν στα χέρια τους ούτε ένα ευρώ. Η επιχορήγηση αυτή, λοιπόν, δεν έλυσε τα προβλήματα ρευστότητας και επιβίωσης για μια μερίδα επιχειρηματιών, προκαλώντας αναστάτωση στον κλάδο.

Η βουλευτής καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να επιληφθούν του ζητήματος και να χαρακτηριστούν ως ακατάσχετες αυτές οι επιχορηγήσεις, ώστε να αποτελούν ουσιαστική βοήθεια για τους δικαιούχους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας