Κοινωνία Νάουσα

Ε.Κ. Νάουσας: “Η πανδημία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, η κατάσταση γίνεται τραγική – Να παρθούν μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας”

———–

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” και τα Σωματεία  Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας μας στάλθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί:

Φλεβάρης 2021

  • Να προσληφθούν γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο και στο κέντρο Υγείας Νάουσας ( Πρώην ΙΚΑ)

  • Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετούν υπερήλικες- ΑΜΕΑ, να αποφευχθούν μετακινήσεις.

  • Να επιταχθούν πνευμονολόγοι – εντατικολόγοι και οι βασικές ειδικότητες γιατρών σε Νοσοκομείο και κέντρο Υγείας. Να λειτουργήσει ΜΕΘ

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις μονάδες Υγείας

  • Να παρθούν μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν για όλους.

  • 15 Μαθητές ανά τμήμα, ασφαλή μεταφορά τους, πρόσληψη καθαριστριών, να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η πανδημία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ο εμβολιασμός γίνεται με ρυθμούς χελώνας. Με βάση και την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που βρίσκονται μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό στη πρώτη γραμμή της μάχης, η κατάσταση είναι τραγική.

11 μήνες τώρα παραμένει άδειο από γιατρούς το ΚΥ Νάουσας, όπως και τα πρώην αγροτικά Ιατρεία στα 12 χωριά. Παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο ( ασθενοφόρο – εξοπλισμός κλπ) δεν υπάρχει ΜΕΘ, δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι – εντατικολόγοι κλπ.

Τραγική εικόνα με αβοήθητους νοσούντες, θάνατοι τόσων ανθρώπων και στη περιοχή μας, πρακτικά μετατράπηκαν τα 2 Νοσοκομεία του Νομού σε Νοσοκομεία μίας νόσου, τους φορτώθηκε και ο μαζικός εμβολιασμός όλων των κατοίκων.

Ακυρώνονται – αναβάλλονται χειρουργεία, εξετάσεις, θεραπείες χρυσοπληρώνουμε σε Ιδιωτικές Κλινικές και εξεταστικά Κέντρα. Αντί για επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, παίρνονται περιοριστικά μέτρα που τα πληρώνει ο λαός. Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας καταπατούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα  αποκρύπτονται κρούσματα, τεράστιες οι ελλείψεις σε κρατικές ελεγκτικές Υπηρεσίες.

Στοιβαγμένοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, μαθητές στα σχολεία. Αυτή η άσχημη κατάσταση έχει ηθικό αυτουργό που είναι η Κυβέρνηση, διαχρονικά η πολιτική όλων των Κυβερνήσεων.

Πέρασαν 10-12 χρόνια, τρία μνημόνια, πέντε Κυβερνήσεις, είτε σε φάση ανάπτυξης η κρίσης, έκλεισαν μεγάλα Νοσοκομεία στη χώρα μας, έκλεισαν τα Ιατρεία του πρώην ΤΕΒΕ στη Νάουσα, έμειναν οι μισοί γιατροί στο Νοσοκομείο μας, ελάχιστοι στο πρώην ΙΚΑ, άδειασαν τα πρώην Αγροτικά Ιατρεία στα 12 χωριά του Δήμου, έκλεισαν δύο σχολεία στα χωριά και υπηρεσίες στην πόλη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς εμείς την πληρώσαμε.

Πηγή του προβλήματος είναι η υποχρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του 2021 μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκ ευρώ, άρα η κατάσταση θα χειροτερέψει. Μετέτρεψαν το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία, σε πανάκριβο εμπόρευμα. Μπούκωσαν στο χρήμα τις φαρμακοβιομηχανίες με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία και όχι τις ανάγκες του λαού για γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, βιοπαλαιστές αγρότες, μαγαζάτορες , γυναίκες και νέοι,

Η οργή και η ανασφάλεια φουντώνει. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο! Είναι επικίνδυνοι. Παίζουν με την υγεία και τις ζωές μας.

Εμείς παίρνουμε και πάλι την πρωτοβουλία και οργανώνουμε κινητοποιήσεις παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

  • Δευτέρα 15 Φλεβάρη ώρα 5:00 μμ στην Πλατεία της Επισκοπής και Τετάρτη 17 Φλεβάρη ώρα 5:00 μμ στην Πλατεία Αγγελοχωρίου με αίτημα να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Καλούμε τα Τοπικά Συμβούλια όλων των χωριών να πάρουν αποφάσεις.
  • Τρίτη 16 Φλεβάρη ώρα 9:00 πμ έξω από το Νοσοκομείο να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα των Υγειονομικών.

Παράλληλα παίρνουμε πρωτοβουλίες , να βρεθεί λύση με ευθύνη του Υπουργείου να μην επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι με 100-150 ευρώ για την κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων συνταξιοδότησης η 20 ευρώ για επίδομα ανεργίας κτλπ.

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων