Κόσμος Περίεργα

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει σε 194 χώρες χωρίς αεροπλάνο – Βίντεο

 

……………………………..

Έχει ταξιδέψει σε 194 χώρες χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια αεροπορική εταιρεία. Δεν έχει μόνιμο σπίτι και εδώ και 7 χρόνια, 2 μήνες και 27 μέρες δεν έχει κάτσει σε ένα μέρος πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή την στιγμή, βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Θορ, πριν από 7 χρόνια ακριβώς ανακάλυψε πως κανείς, στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου με ένα μόνο ταξίδι και χωρίς να πετάξει σε αυτές με το αεροπλάνο.

Έτσι του ήρθε η φαεινή ιδέα να γίνει εκείνος αυτός που θα το καταφέρει! Άφησε το σπίτι του στην Δανία, πήρε μόνο τα απαραίτητα και υποσχέθηκε στον εαυτό του να μην επιστρέψει σπίτι μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

Πώς τα κατάφερε

Με την ιδέα του αεροπλάνου εκτός πλάνου, χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως πολλά λεωφορεία – συγκεκριμένα- 336 από αυτά, 158 τρένα, 25 πλοία, 8 φορτηγά και μια φορά… μέχρι και καρότσα.

Το κόστος; Σύμφωνα με τον ίδιο ξόδευε μόνο 20 δολάρια την ημέρα. Ακούγεται τρελό, έτσι;

«Προσπαθώ να βρίσκω πάντα τις πιο οικονομικές επιλογές. Λεωφορεία του ενός δολαρίου, γεύματα του ενός δολαρίου και μερικές φορές βρίσκω και φιλόξενους ανθρώπους που με αφήνουν να μείνω στο σπίτι τους δωρεάν», αναφέρει ο Θορ.

Ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά πραγματικά δεν είναι. Υπήρχαν φορές που αντιμετώπιζε προβλήματα με την βίζα, την στέγαση και άλλες φορές περνούσε μήνες σε ένα πλοίο για να φτάσει εκεί που θέλει.

Υπήρχαν και περιπτώσεις που πραγματικά κινδύνεψε η ζωή του. «Μια φορά πήγαινα από το Καμερούν στο Κονγκό, σε ένα χωματόδρομο, ήταν νύχτα και δεν υπήρχε κανείς τριγύρω. Μας σταμάτησαν 3 ένοπλοι άνδρες, ήταν πολύ μεθυσμένοι και πραγματικά νόμιζα ότι θα με πυροβολήσουν. Ότι αυτό ήταν».

Μέχρι στιγμής ο Θορ έχει ταξιδέψει σε 194 χώρες, με μόνο 9 να του έχουν απομείνει για να θεωρηθεί ο άνδρας που έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο.

 

.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας