Κόσμος

Γερμανία: Έτσι σχεδιάζεται να προστατεύονται οι άστεγοι από το κρύο!

.

Μπορεί να είναι “μια κάποια λύσις”, που λέει κι ο ποιητής, ακόμη όμως κι αν περάσει από το σχέδιο στην εφαρμογή το… “καινοτόμο σχέδιο” στη Γερμανία, δεν αντιμετωπίζεται έτσι το τεράστιο πρόβλημα των αστέγων σ’ όλες τις χώρες, που έχασαν τα σπίτια τους και τώρα είναι οι κοινωνικοί παρίες, προκαλώντας τον οίκτο.

Ούτε οι κάψουλες, ούτε τα  γιορτινά συσσίτια, που μάλιστα πολυδιαφημίζονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες, μπορούν να κλείσουν αυτές τις πληγές των μεγάλων ανισοτήτων. Χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση και όχι λύσεις, που βασίζονται στην τεχνολογική ευρηματικότητα!

Εμείς παραθέτουμε την είδηση, που όσο κι αν φαντάζει πρωτοποριακή, σε καμιά περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν προκαλεί εφησυχασμό και αποποίηση ευθυνών;

 far

……………………………………………

Τα επίμονα κοινωνικά προβλήματα χρειάζονται καινοτόμα σχέδια και πρωτότυπες λύσεις.

Στη γερμανική πόλη Ulm βρήκαν έναν απίθανο τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο τη νύχτα. Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα δημιουργικό πρόγραμμα, που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν κάψουλες σαν φωλιές, που λειτουργούν ως κρεβάτια, όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα καταφύγια. Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια.Τα φουτουριστικά σπιτάκια είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια.

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

Το project «Ulmer Nest» είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και γίνονται τεστ και δοκιμές. Η πρωτότυπη ιδέα, ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμη ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι στο δρόμο.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων