Θεσσαλονίκη: Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε φοιτητές και προσαγωγές

-----------

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν φοιτητές κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που οργανώθηκε από μερίδα φοιτητικών συλλόγων, το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της πορείας ρίχνοντας χημικά ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Παρέμβαση στην αστυνομία για απελευθέρωση των προσαχθέντων πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων

Με ανακοίνωσή τους Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής και απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλούν τους φοιτητές να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στο απογευματινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 17.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Φοιτητών Παιδαγωγικού, Ψυχολογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ, Ιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και ΣΟΦΕΘ, αναφέρουν:

«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Αγωνίζονται για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές τους, ώστε να μην περάσει το νέο αίσχος που αποκαλείται νομοσχέδιο, ώστε τα ΜΑΤ να μην πατήσουν το πόδι τους στα πανεπιστήμια.

Ο αγώνας που δίνουν για να επιστρέψουν στις σχολές, για να έχουν την επόμενη μέρα τα πανεπιστήμια παραπάνω καθηγητές και όχι αστυνομικούς για να έχουν σπουδές και ζωή στο ύψος των αναγκών τους δεν τρομοκρατείται, δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη και αναίτια ρίψη χημικών και τις προσαγωγές που σημειώθηκαν πριν λίγο στο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου. Η στάση των ΜΑΤ, να εμποδίσουν τους φοιτητές να κατέβουν στο δρόμο στοχεύει στο να προκαλέσει φόβο, να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα επιλέγει και τα τσακισμένα κεφάλια από το να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. Δεν θα τους περάσει!

Η απάντηση θα έρθει στο δρόμο, εκεί που έχουν κατακτηθεί όλα όσα προσπαθούν να μας στερήσουν! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα είναι στο δρόμο. Τους το ξεκαθαρίζουμε, όσο σπέρνουν ανέμους καταστολής και αυταρχισμού τόσο θα θερίζουν θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες φοιτητές».

Πηγή: 902.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40227 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια