Διευθυντής ΜΕΘ “Παπανικολάου” για Θεοφάνια: Θα θρηνήσουμε πολλά Θύματα – Πιθανή τραγωδία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο»
Τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τα Θεοφάνια σχολίασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα επερχόμενο σφοδρό κύμα αλλά και πολλά θύματα.
«Ό,τι ήταν ο Οκτώβριος για την τραγωδία του Νοεμβρίου, είναι ο Ιανουάριος για την πιθανή τραγωδία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Εμείς βλέποντας το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έκανε η Πολιτεία, αλλά δεν την ακούει κανένας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ερωτηθείς αν προβλέπει να ζήσουμε σε επανάληψη ό,τι ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη απαντά:
«Χειρότερα, πολύ χειρότερα. Με αυτά τα μυαλά δεν θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος, αλλά για μια τραγωδία που θα συνδυαστεί με τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος. Γιατί αν πάμε έτσι, ο πιστός να ανάβει κεράκι, τα σχολεία να ανοίξουν γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα τα παιδιά, τα καταστήματα να ανοίξουν γιατί έχουν εκπτώσεις μέσα στον Ιανουάριο, τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο μία πανδημία είναι σε έξαρση, να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» τόνισε, κάνοντας λόγο για χειρότερο κύμα.
Πιεσμένο και χωρίς ΜΕΘ το ΕΣΥ
«Έχω χάσει τα λόγια μου. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας», τόνισε ο κ. Καπραβέλος αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν ανήμερα των Θεοφανίων, επισημαίνοντας ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι πως το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο, χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ.
«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από μία εβδομάδα με είχε καλέσει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα: Πρώτον, τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει. Δεύτερον, πότε έπρεπε να γίνει. Και τρίτον, ποιοι ευθύνονται… Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε. Για την επιδημική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά σειρά άλλων δραστηριοτήτων όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.» υπογράμμισε.