Κορωνοϊός

Lockdown: Οι μοναδικές εξαιρέσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Σε πλήρη ισχύ θα βρίσκονται και την περίοδο των Χριστουγέννων οι απαγορεύσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπό τον φόβο αύξησης των κρουσμάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες περιπτώσεις-εξαιρέσεις στις οποίες θα επιτραπούν οι σχετικές μετακινήσεις τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών.

Για παράδειγμα για πολίτες οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η μετακίνηση θα αφορά μόνο την κατεύθυνση προς την μόνιμη κατοικία και θα είναι άπαξ.

Παράλληλα, εξήγησε, ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους εκείνοι που εργάζονται μόνιμα σε άλλους νόμους, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές εντός και εκτός συνόρων.

banner-article

Ροη ειδήσεων