Εκδηλώσεις Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Απεργούμε την Πέμπτη 26 Νοέμβρη – Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

▬  Στις   26  του Νοέμβρη  απεργούμε!

Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων  από  την πανδημία  και  την  ουσιαστική θωράκιση του Δημόσιου  Συστήματος Υγείας, για τη  διεκδίκηση  λήψης  όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας  στους χώρους δουλειάς. Για να μη χαθεί  κανένα μισθολογικό  και  ασφαλιστικό δικαίωμα.Για την πλήρη και ουσιαστική  κάλυψη όλων των ανέργων στον κλάδο μας. Απεργούμε  μαζικά για  να βάλουμε lockdown στην επίθεση   εργοδοσίας και κυβέρνησης.

▬ Να  μην τολμήσει η κυβέρνηση  να φέρει  στη Βουλή  το  νομοσχέδιο έκτρωμα  που  περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, τη 10ωρη  δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες  που υποτίθεται ότι θα δίνονται  μέσα  σε ένα εξάμηνο  με  τη  μορφή  άδειας ,  ρεπό , η μείωση ωρών. Περιλαμβάνει αύξηση των  νόμιμων υπερωριών  και την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Χτυπάει  τη  συνδικαλιστική  δράση και  τη συλλογική  οργάνωση  των  εργαζομένων. Φέρνει νέα εμπόδια  στην απεργία και ναρκοθετεί  τις  συλλογικές  διαδικασίες και τις γενικές  συνελεύσεις.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΙΣΧΥΕΙ  Η  “ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ” ΚΑΙ  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΟΧΙ

 

▬ Τα  δεκάδες κρούσματα  στα  εργοστάσια “Παυλίδη” και “Κρόνος”  όπως  και σε  επιχειρήσεις  του  κλάδου σε  Βέροια και Αλεξάνδρεια φανερώνουν  ότι τα υγειονομικά πρωτοκόλλα  πάνε περίπατο μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων.

Ας  σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση  να μιλάει  για ατομική ευθύνη. Όλη η  ευθύνη είναι δική της όπως  και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όλοι  τους διαχρονικά υποβάθμισαν το Δημόσιο  Σύστημα  Υγείας με  τη συστηματική εμπορευματοποίησή του  προς των συμφέρον του ιδιωτικού τομέα  στην υγεία που μπούκωνε με ζεστό χρήμα από  τα  ασφαλιστικά ταμεία  των εργαζομένων.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ  ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

▬  Την ώρα  που το  Συνδικάτο  και άλλες ταξικές  συνδικαλιστικές  οργανώσεις  έδιναν τη  μάχη για   την υγεία , τη  ζωή  και τα δικαιώματα των εργαζομένων  του  κλάδου , την ώρα που   που   διεκδικούσε  έξω  από  τα  καταστήματα του ΟΑΕΔ  σε  Βέροια , Νάουσα , Αλεξάνδρεια και Γιαννιτσά  την ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας  όλων των  ανέργων χωρίς  όρους και προϋποθέσεις  οι  εκπρόσωποι  του   κυβερνητικού συνδικαλισμού  στα Εργατικά  Κέντρα Βέροιας  και Αλεξάνδρειας  τηρούσαν  σιγή  ιχθύος.

Δεν μπήκαν στον κόπο  να  γράψουν  έστω και μια ανακοίνωση  για τη νέα επίθεση  στο 8ωρο  και  στην απεργία.Για τα χαμένα μεροκάματα  λόγω κορονοϊού στα Κονσερβοποιεία. Είναι καιρός  οι εργαζόμενοι  να βγάλουν  τα συμπεράσματά  τους. Είναι καιρός να  τελειώνουμε  με  τους κολαούζους  της εργοδοσίας.  Μαζικές εγγραφές στο  Συνδικάτο ώστε να  γίνει πανίσχυρο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Κάτω τα χέρια από  το 8ωρο!

  • Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικοιύ και βοηθητικού  προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

  • Επίταξη του  ιδιωτικού τομέα υγείας.

  • Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ  σε όλους τους εργαζόμενους  και στους οικείους τους με ευθύνη του κράτους.

  • Να δοθούν αναρρωτικές άδειες σε όσους  νοσούν,σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και  σε όσους  χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα  με πλήρεις αποδοχές.

  • Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο- κανένα ένσημο. Καμιά  απόλυση ,καμιά αλλαγή σύμβασης.

  • Ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη και  ουσιαστική κάλυψη  σε όλους τους  ανέργους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας