Κοινωνία

“Οι μπ(ογδαν)ούληδες…” γράφει ο δηκτικός

”Δηλαδή το ΚΚΕ δεν υπακούει στο νόμο”; Αυτό το ”φοβερό” και ”τρομερό” ερώτημα έθεταν, αποπροσανατολιστικά και σε απόλυτη συγχορδία, τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης. Ας δούμε, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα:

  1. Η απόφαση της Κυβέρνησης για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων (άνω των 3 ατόμων!), με πρόσχημα τον κορονοϊό, είχε σα στόχο τον περιορισμό θεμελιωδών λαϊκών ελευθεριών και τη μεταφορά των δικών της εγκληματικών ευθυνών -σε σχέση με την πανδημία- στις πλάτες του λαού. Καταγγέλθηκε δε (η απόφαση) σαν αντισυνταγματική από πλήθος νομικών, πολιτικών, πανεπιστημιακών, ανθρώπων της δικαιοσύνης, των γραμμάτων, των τεχνών, συνδικάτων κ.ά. (το ΣτΕ απέρριψε την ”πρόταση αναίρεσης”, δεν έκρινε την ουσία).

  2. Η απαγόρευση αυτή έρχεται σαν συνέχεια άλλων απαγορεύσεων (απεργιών, διαδηλώσεων) και αντεργατικών εκτρωμάτων (10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες κ.ά.) που νομοθετήθηκαν ή πρόκειται να νομοθετηθούν. Η Κυβέρνηση και τα αφεντικά της (ντόπια και ξένα) θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθώς και με το αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Θέλουν να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο. (Κούνια που τους κούναγε!…)

  3. Το ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου -τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα- έσπασε δυο φορές(!!!) την αντιδημοκρατική αυτή απαγόρευση, γελοιοποιώντας την Κυβέρνηση που με 6.000 συνωστισμένους αστυνομικούς και σύγχρονη τεχνολογία (ελικόπτερα, ντρόουνς κλπ) πιάστηκε στον ύπνο! Έτσι εξηγείται το μένος και ο υπερβάλλων ζήλος που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής, χτυπώντας πισώπλατα τους διαδηλωτές που ήδη αποχωρούσαν. Όμως, η αναίτια βία, η εκτόξευση νερού, τα χημικά, οι προσαγωγές όχι μόνο δεν έκαμψαν τη μαχητικότητα, την περηφάνια, την αξιοπρέπεια των κομμουνιστών-διαδηλωτών, αλλά αντίθετα ρεζίλεψαν και εξέθεσαν την κυβέρνηση. Κι αυτό το είδε ο λαός. Γιατί η ψυχή και η καρδιά μας ήταν εκεί, μ’ αυτούς που διαδήλωναν για τη ζωή και την υγεία όλων μας, για τα δικαιώματά μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Μ’ αυτούς που με συμβολικό και -πάνω απ’ όλα- ειρηνικό τρόπο τσαλάκωσαν στην πράξη το φόβο, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που προσπάθησε (και προσπαθεί) να επιβάλει η εξουσία του κεφαλαίου. Όσο δηλητήριο κι αν χύσουν τα φερέφωνα της Κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

  4. Αλήθεια, η φτώχεια και η εξαθλίωση που επέβαλαν στο λαό όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) είναι νόμιμη; Το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι νόμιμο; Η κατάσχεση λαϊκής περιουσίας είναι νόμιμη; Η μη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, με αποτέλεσμα να έχουμε εκαντοντάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, είναι νόμιμη; Αυτή τη ”νομιμότητα” το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν τη δέχεται! Και θα παλέψει να την ανατρέψει. Σ’ αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή. ”Έτσι πρέπει να γίνει κι έτσι θα γίνει”! Ας μην έχουν καμιά αμφιβολία οι μπ(ογδαν)ούληδες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας… Γιατί, οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά με ανυπακοή και πάλη ταξική, και όχι με υποταγή και ραγιαδισμό!

 Ο δηκτικός

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας