Κορωνοϊός

Κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συνδράμει στις προσπάθειες των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσαν ότι «αξιοποιούν μέσα, υποδομές και προσωπικό ώστε να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αναπτύσσει την κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας για τον κορονοϊό ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπλέον, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως διαθέτει κλίνες νοσηλείας και μονάδες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, φιλοξενεί την νευροχειρουργική και την προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η παραγωγή προστατευτικών μασκών στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και σε αυτό του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων