Κορωνοϊός Παιδεία

Κλείνουν όλα τα σχολεία μέχρι 30 Νοεμβρίου

Το κλείσιμο Δημοτικών σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το μέτρο θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ ανοιχτές θα παραμείνουν οι δομές ειδικής εκπαίδευσης.

Για τις δομές που κλείνουν θα λειτουργήσει εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ2 και του συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Ψηφιακά μαθήματα το απόγευμα της Τετάρτης

Τα ψηφιακά μαθήματα θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης. Θα προηγηθούν δύο ημέρες προσαρμογής στο νέο σύστημα.

Τα μαθήματα θα γίνονται από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι για τη σύνδεση στις σχετικές πλατφόρμες δεν θα υπάρχει χρέωση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για χρήση δεδομένων, ενώ θα δίνεται δυνατότητα σύνδεσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Τα μέτρα στοχεύουν στη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων.

«Λουκέτο» εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

Την Παρασκευή, η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, παρότι όπως ξέρουμε οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

«Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε.

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας