Απόψεις Κορωνοϊός

Κλοτσώντας το τενεκεδάκι (του κορωνοϊού)

Το Ποντίκι

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι πιο ψυλλιασμένες (καθ’ ότι καλύτερα πληροφορημένες) κυβερνήσεις της Δύσης δεν μπόρεσαν να κάνουν σωστούς λογαριασμούς στο θέμα του κορωνοϊού. Οι επιλογές τους αποδεικνύεται ότι ήταν (και παραμένουν) μια σχοινοβατική άσκηση στο έρεβος που χάσκει μεταξύ του θανάτου της οικονομίας από τη μία μεριά και των ανθρώπων από την άλλη…

Ενδεχομένως η αφέλεια(;) του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη να συνοψίζει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται αυτοί που κυβερνούν. «Η «επιστημονική κοινότητα έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων» απεφάνθη ο βουλευτής, εκφράζοντας τη δυσφορία του γιατί οι επιστήμονες αργούν να βρουν το εμβόλιο και ως εκ τούτου εμφανίζονται ολόγυμνοι οι «βασιλείς» των πολιτικών συστημάτων εδώ και στην Εσπερία. Γυμνοί, καθ’ ότι οι αποφάσεις και επιλογές τους, έχοντας ως γνώμονα το πολιτικό κόστος και μόνο, καρκινοβατούν, είναι αποσπασματικές και εν τέλει αναποτελεσματικές. Γιατί και ο κόσμος πεθαίνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως και η οικονομία ετοιμάζεται για… διασωλήνωση, αν δεν είναι ήδη διασωληνωμένη.

Κάπως έτσι, για το καλό της οικονομίας, η ελληνική κυβέρνηση «άνοιξε» τη χώρα το καλοκαίρι με τους όρους των τουριστικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών. Κάπως έτσι οι μήνες που κερδήθηκαν χάρη στο lockdown της άνοιξης έμειναν αναξιοποίητοι, καθώς δεν έγινε η παραμικρή προετοιμασία για τη θωράκιση της χώρας να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προφανώς οι επενδύσεις στην υγεία, τις υποδομές στην παιδεία και τις συγκοινωνίες είναι πολιτικά ασύμφορες, ειδικά αν αυτοί οι τομείς είναι ήδη «ταγμένοι» να παραδοθούν πεσκέσι στο «αόρατο χέρι» της αγοράς…

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου οι καταγραφές χιλιάδων κρουσμάτων, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις στις ΜΕΘ και οι θάνατοι, αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και η κυβέρνηση κάπου… αλλού κάνει λογαριασμούς πολιτικού κόστους, λαμβάνοντας αποφάσεις με μόνο στόχο να κλοτσήσει το τενεκεδάκι του κορωνοϊού λίγο πιο μακριά στον χρόνο, με τοπικά ή περιορισμένης χρονικής διάρκειας lockdowns μέχρι να… φιλοτιμηθούν οι επιστήμονες να κάνουν το χατίρι του Κυρανάκη και να βρουν το φάρμακο.

Το Ποντίκι

banner-article

Ροη ειδήσεων