Κοινωνία

ΣΦΕΑ: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου

Στο όνομα της “προάσπισης” της ιδιοκτησίας δεν είναι αποδεκτή η αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου.

Αύριο, 21 Οκτώβρη 2020, ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από δύο χρόνια, που προήλθε από τον άγριο ξυλοδαρμού του, από καταστηματάρχες και αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ως ΣΦΕΑ ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή σωματείων και ενώσεων και απαιτούμε οι έξι κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Διαμαρτυρόμαστε για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, που ρίχνει στα “μαλακά” τους αυτουργούς της δολοφονίας.

Τέτοιες εγκληματικές και αποτρόπαιες πράξεις, δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στην «κακιά στιγμή». Είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών διακρίσεων που γεννάει και αναπτύσσει η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που καλλιεργεί το ρατσισμό, την ομοφοβία και οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους.

Οι κοινωνικές διακρίσεις, ο ρατσισμός, η ομοφοβία,  δεν αντιμετωπίζονται μόνο δικαστικά. Απαιτείται επαγρύπνηση και διαρκής συλλογική και οργανωμένη πάλη από το εργατικό  και το λαϊκό κίνημα.

Απορρίπτουμε  κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής, ομοφοβικής, και ξενοφοβικής  συμπεριφοράς και βίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και απαιτούμε την κρατική, δικαστική και κοινωνική στήριξη και προστασία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας