Συγκέντρωση και πορεία ΠΑΜΕ και συνδικάτων στη Βέροια: "Θα παλέψουμε με όλες  μας τις δυνάμεις για την ανατροπή"

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βέροιας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στη Βέροια για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα αλλά και ο λαός στο σύνολό του.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου, η Στέλλα Ιακωβίδου, Γραμματέας του Δ.Σ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και  Ποτών Ημαθίας- Πέλλας και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας έδειξε με την ομιλία της την  τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός σήμερα αλλά και τα όσα μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα, ακυρώνοντας βασικά τους δικαιώματα.

Ξεκινώντας από το πως η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τους μαθητικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις των γιατρών, πέρασε στην σημερινή εξάπλωση της πανδημίας επισημαίνοντας τις κυβερνητικές ευθύνες στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία.

Η ευθύνη δεν είναι του λαού αλλά αυτών που κυβερνούν και μιλούν υποκριτικά για ατομική ευθύνη, είπε η ομιλήτρια, επισημαίνοντας ότι με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν και θα εφαρμοστούν στη συνέχεια πλήττουν καίρια εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραθέτοντας στη συνέχεια τις διεκδικήσεις των εργαζομένων:

Δεν διαπραγματευόμαστε για το αν και πόσα ακόμη θα χάσουμε. Απαιτούμε εδώ και τώρα!

1.Πλήρη και σταθερή εργασία, πλήρη και ασφαλή ζωή για όλους.

2. 5μερο, 8ωρο 40ωρο

3. Ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιας, δωρεάν καθολικής παιδείας και υγείας που θα βασίζονται σε επιστημονικό και εργατικό δυναμικό με ολοκληρωμένα δικαιώματα

4. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Για την πανδημία πρόσθεσε:

Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών

Άμεσες προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού, αγορά ιατρικού εξοπλισμού

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

15 άρια τμήματα στα σχολεία.

Είναι ορισμένα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν, όχι αύριο, όχι αργότερα, αλλά τώρα.

Κι αφού πέρασε από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που που πρέπει όμως να εξαλειφθεί η ιδεολογία της μια για πάντα στον τόπο κι αφού έδωσε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα αιχμάλωτη των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται στη Μεσόγειο, κατέληξε δυναμικά:

Δεν είμαστε ρομαντικοί ούτε γραφικοί όπως προσπαθούν ορισμένοι να μας παρουσιάσουν. Αυτό είναι το νέο, το αντικειμενικό το μόνο εφαρμόσιμο και έτσι θα πορευόμαστε. Δεν ανεχόμαστε μια άρρωστη πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα   να μας παρουσιάζεται από την αστική τάξη και τα δουλικά της σαν φυσιολογική , θα παλέψουμε με όλες  μας τις δυνάμεις να την ανατρέψουμε.

Σε αυτό πιστεύουμε και για αυτό κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Τόσο για το νέο νομοσχέδιο όσο και για κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο ζήτημα θα είμαστε απέναντι τους. Βήμα το βήμα, κρίκο τον κρίκο θα δυναμώνουμε, θα οργανωνόμαστε σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά μέχρι την τελική νίκη.

Το κάναμε, το κάνουμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε γιατί πρέπει, γιατί το θέλουμε γιατί μπορούμε…

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 32394 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια