Κόσμος

ΟΚΟΕ: “Καταδικάζουμε την προκλητική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των τούρκικων κατοχικών δυνάμεων στην Αμμόχωστο”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Καταδικάζουμε την προκλητική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των τούρκικων κατοχικών δυνάμεων στην Αμμόχωστο, με την ποδηγέτηση του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν.

Ενώνουμε την φωνή μας και τις δυνάμεις μας στην κοινή πανεθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού και καλούμε τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Απαιτείται να καταγγείλουν αμέσως την Τουρκία στα αρμόδια όργανα του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αξιώσουν την επιβολή συγκεκριμένων κυρώσεων εναντίον της.

Η κατοχική Τουρκία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συνθήκες και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε, μεταξύ των οποίων είναι και τα ψηφίσματα 550/1984 και 789/1992 για την Αμμόχωστο.

Η Αμμόχωστος ανήκει στους  πολίτες της Κυπριακής δημοκρατίας, που την κατοικούσαν μέχρι το 1974 και κατέστησαν πρόσφυγες στην ίδια μας την Πατρίδα λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής του 1974.

Η Τουρκία  συνεχίζει να κατευθύνει την υποτελή σε αυτήν διοίκηση του ψευδοκράτους και να παρεμποδίζει την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Η σταθερή και ακλόνητη θέση μας είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της  τουρκικής εισβολής. Δεν θα υποχωρήσουμε από τις πανανθρώπινες αρχές του σεβασμού του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της Δημοκρατίας.

Δηλώνουμε παρόντες  και συμπαραστάτες στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να αποτρέψουν  τα μεθοδευμένα σχέδια της Τουρκίας τόσο στην παραλία της Αμμοχώστου, όσο και στην υπόλοιπη Κύπρο.

 

Ο πρόεδρος                                                              Ο γενικός γραμματέας

Γιώργος Συλλούρης                                            Λευτέρης Κωνσταντινίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας