Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε η ώρα της ιστορικής καταδίκης – Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να λάβει μια ιστορική απόφαση, με όλους τους σκεπτόμενους δημοκρατικά πολίτες της χώρας να αισιοδοξούν ότι θα το πράξει! Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εάν δεν γίνει το αποφασιστικό βήμα υπέρβασης της εισαγγελικής πρότασης και εν τέλει να καταδικασθεί συνολικά η ναζιστική συμμορία ως εγκληματική οργάνωση και να τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές οι υπεύθυνοι.

Πριν από λίγο, στο Εφετείο έφτασε η Μαγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στο χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα. Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα – κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν με την απόφασή του το δικαστήριο στείλει τα στελέχη και τους πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή μαζί με τον Ρουπακιά και τους υπόλοιπους άμεσα εμπλεκόμενους. Εν τέλει εάν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφόνων του Φύσσα, του Λουκμάν, των επιθέσεων σε συνδικαλιστές, μετανάστες και αγωνιστές του LGBTQ+ κινήματος, θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, χύνοντας το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό τους, ή αν τελικά θα πληρώσουν τι τίμημα που αντιστοιχεί στις φρικτές και απάνθρωπες πράξεις τους.

 

Όλα αυτά τα 5,5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, έγιναν πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις, το Κερατσίνι κάθε Σεπτέμβρη ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, γέμιζε φωνές και συνθήματα νέων και μεγαλύτερων, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ύψωσαν το ανάστημά τους και απαίτησαν την συνολική καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

 

Οι συμβολικές διαμαρτυρίες έσπασαν και τα σύνορα, βγήκαν προς άλλες χώρες. Μια ομάδα ανθρώπων σήκωσε το πανό της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» στον τόπο μαρτυρίου του στρατοπέδου του Νταχάου. Στα χρώματα της καμπάνιας φωτίστηκαν ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, η πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο, αλλά και η πλατεία Τροκαντερό στο Παρίσι, κεντρικά σημεία των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όπως και το κτήριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο

Σήμερα από τις 9.30πμ καλούν σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Κυρ. Λουκάρεως) δεκάδες σωματεία που έχουν κηρύξει στάση εργασίας την ώρα της απόφασης, αντιφασιστικές, αριστερές και ελευθεριακές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης επί της ενοχής ή της αθωότητας, που αναμένεται στις 11 το πρωί.

Για λόγους υγειονομικούς, κυρίως, μέσα στην αίθουσα θα βρίσκονται ελάχιστοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, οι συνήγοροι και οι συγγενείς των θυμάτων. Στον δρόμο θα βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Από  topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων