Παιδεία Υγεία

Συντονιστικό μαθητών: Μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή!

Σήμερα το παραπάνω σύνθημα ακούστηκε μαζικά, μαχητικά, από εκατοντάδες μαθητές στη μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από δεκάδες σχολεία της περιοχής μας! Η σημερινή μαθητική πορεία ήρθε ως συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων και καταλήψεων των προηγούμενων ημερών που συνεχίζονται ακόμη. Οι μαθητές βγήκαμε σήμερα στους δρόμους, ενώσαμε τη φωνή μας αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας εν μέσω πανδημίας! Αποδείξαμε ότι όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να σπάμε και τη συκοφαντία και τη τρομοκρατία. Τώρα, λοιπόν, είναι που χρειάζεται να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε από κοινού την συνέχεια του αγώνα μας για να φτάσει η φωνή μας παντού!

-Προχωράμε σε εκλογές 5μελών και 15μελών στα σχολεία μας, ώστε να αναδείξουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια που θα οργανώνουν των αγώνα και τις διεκδικήσεις των μαθητών!

-Συνεχίζουμε τη δράση μας με άλλες μορφές! Ενωνόμαστε με τα σχολεία των περιοχών μας. Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση! 

Απαιτούμε:

  • Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα

  • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών

  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

  • Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων

  • Όχι κάμερες στα σχολεία μας

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας