Ιδιαιτέρως τα στοιχεία για αυτοκτονίες γυναικών ηλικίας 17-29 ετών προξενούν μεγάλη ανησυχία, με 1.924 θανάτους της ηλικιακής αυτής ομάδας στο α’ εξάμηνο του έτους, δηλαδή 7% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Τονίζεται ότι τα στοιχεία αφορούν σε θανάτους από αυτοκτονία, όχι στις απόπειρες.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία που ακούω αφορά στο μέλλον των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο,» δηλώνει ο Δρ Παρκ Τσανμίν, ιδρυτής της Κεντρικής Κλινικής Ψυχικής Υγείας της Σεούλ, στην Deutsche Welle. «Από την έναρξη της πανδημίας ο κόσμος είναι όλο και πιο ανασφαλής για τις δουλειές του, βλέπει το εισόδημά του να καταποντίζεται και αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή,» προσθέτει.
Ειδικά τον Απρίλιο, όταν κάλπαζε η πανδημία στη Νότια Κορέα, η αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των νέων γυναικών έφτασε στο 17,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.
«Η κοινωνική αποστασιοποίηση στην Κορέα είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα άγχους στους πολίτες καθώς τα μέρη στα οποία μπορούν να βγουν και να συναντήσουν άλλους έχουν περιοριστεί πάρα πολύ,» λέει ο Δρ Παρκ.
Πηγή: Deutsche Welle