Ανάρτηση γιατρού με κορωνοϊό: "Aφήστε τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες - Δεν θέλει κανένας να σας τσιπάρει"

«Επί δέκα μέρες δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, και την 5η-6η μέρα όταν έφτασα 39 πυρετό και το οξυγόνο μου έπεσε ελαφρώς πίστεψα ότι θα καταλήξω στο νοσοκομείο». Η ανάρτηση του κλινικού μικροβιολόγου, Θοδωρή Βρούχου -ενός εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κρήτη- «απαντά» στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν την τελευταία περίοδο με αφορμή τον κορωνοϊό.

Έχοντας αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό ο 42χρονος αναφέρει χαρακτηριστικά «αφήστε τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες. Δεν θέλει κανένας να σας τσιπαρει, δεν θέλει κανένας να σας στερήσει την "ελευθερία" σας ή τα εργασιακά σας δικαιώματα. Είναι μία ακόμα από τις εκατοντάδες πανδημίες που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα» και κάνει σε όλους έκκληση να προσέχουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

Έχοντας πλέον αναρρώσει από επιβεβαιωμενη λοίμωξη με τον κορονοϊό, θέλω να πω 2-3 πράγματα σε γνωστούς και φίλους προς γνώση και συμμόρφωση.
 
1) Δεν ξέρουμε σίγουρα ποιος θα νοσήσει σοβαρά και ποιος όχι. Είμαι σχετικά νέος ακόμα (42 ετών), χωρίς χρόνια προβλήματα υγείας και χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες εκτός του ότι είμαι άνδρας. Επί δέκα μέρες δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, και την 5η-6η μέρα όταν έφτασα 39 πυρετό και το οξυγόνο μου έπεσε ελαφρώς πίστεψα ότι θα καταλήξω στο νοσοκομείο.
 
2) Δεν ξέρουμε που μπορεί να κολλήσουμε. Εγώ μπορεί να κόλλησα στο κάμπινγκ, στην δουλειά ή και σε σύντομη επίσκεψη στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Προσοχή χρειάζεται παντού.
 
3) Αφήστε τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες. Δεν θέλει κανένας να σας τσιπάρει, δεν θέλει κανένας να σας στερήσει την "ελευθερία" σας ή τα εργασιακά σας δικαιώματα. Είναι μία ακόμα από τις εκατοντάδες πανδημίες που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, από τότε που δεν υπήρχαν τσιπ, δεν υπήρχε ελευθερία, δεν υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικήστε ότι θέλετε να διεκδικήσετε, αλλά επιπλέον των μέτρων προστασίας και όχι ΑΝΤΊ αυτών. Ο κορονοϊός σκοτώνει ΕΠΙΠΛΈΟΝ της ελονοσίας, της φυματίωσης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σκοτώνει ΕΠΙΠΛΈΟΝ όλων αυτών και πολλών άλλων σχετικών και άσχετων αιτίων θανάτου που βλέπω να προφασίζονται οι Ταλιμπάν της "ελευθερίας", και όχι ΑΝΤΊ αυτών. Όταν δεν προστατεύετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, ποιον τιμωρείτε αν νοσήσετε εσείς και οι γύρω σας? Το "σύστημα" ή τους ίδιους σας τους εαυτούς και τους γύρω σας?
 
3+) Αν πιστεύετε στις παραπάνω συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες, παρακαλώ αφαιρέστε με απ την λίστα των φίλων σας. Έχω δει αρκετούς θανάτους από κορονοϊό, και έχοντας πλέον περάσει την λοίμωξη και έχοντας φοβηθεί και για την δική μου ζωή, δεν θέλω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που προτιμούν να ακούνε συνωμοσιολόγους και τους ελάχιστους εκκεντρικούς υγειονομικούς από σοβαρούς και αμερόληπτους επιστήμονες.
 
4) Αφήστε τις αηδίες τύπου "μόνο όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα πεθαίνουν". Αφενός αυτό δεν ισχύει, υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι παγκοσμίως χωρίς κανένα γνωστό πρόβλημα υγείας που έφυγαν πολύ πριν την ώρα τους. Αφετέρου όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, είναι αποδεκτό να πεθάνουν πρόωρα? Όταν βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης, το γήρας και οι μισοί σχεδόν Έλληνες έχουν τουλάχιστον έναν από αυτούς τους παράγοντες, είναι αποδεκτό να χάσουμε διψήφιο ποσοστό τους λόγω "υποκείμενων" νοσημάτων? Ή και πιο γενικά ακόμα, από πότε ως κοινωνία αποδεχόμαστε τον πρόωρο, προλαμβανόμενο θάνατο?
 
*Μην ζητάτε άδεια για να κοινοποιήσετε, κάντε το ελεύθερα.
 
Θοδωρής Βρούχος, κλινικός μικροβιολογος, ΗΒ

Έχοντας πλέον αναρρώσει από επιβεβαιωμενη λοίμωξη με τον κορονοιο, θέλω να πω 2-3 πράγματα σε γνωστούς και φίλους προς...

Gepostet von Theodore Vrouchos am Dienstag, 1. September 2020

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34544 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια