Βέροια

Ανταπάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, σε “Συνδημότες”

Φαίνεται ότι ακόμα μια φορά ο κ. Παυλίδης έχασε μπροστά στην αλήθεια τη ψυχραιμία του, αγγίζοντας τα όρια της πολιτικής αθλιότητας. Από την πρώτη στιγμή ανάδειξης του ζητήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της δασικής έκτασης Ριζωμάτων πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ότι είναι αναγκαίο για τη προστασία των συμφερόντων των συνδημοτών μας, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Για να λύσεις όμως ένα πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις στις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς να «στρουθοκαμηλίζεις». Και στην περίπτωση των Ριζωμάτων το έγγραφο που ισχυρίζεται ο κ. Παυλίδης ότι «ανακαλύψαμε» είναι εκείνο που όπως πληροφορηθήκαμε αποτέλεσε τη βάση διεκδίκησης από πλευράς της Διεύθυνσης Δασών. Κατά τον κ. Παυλίδη βέβαια, αν «αγνοούσαμε» το έγγραφο, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει, θα ήταν αρκετό για λυθεί το πρόβλημα υπέρ των συνδημοτών μας. Για τον ίδιο, αυτό συνιστά υπεύθυνη πολιτική στάση! Κατά τ’ άλλα η Δημοτική Αρχή είναι επιπόλαιη και επικίνδυνη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσον αφορά το θέμα την ονοματοθεσίας οδού στο Σέλι, εάν εσείς κ. Παυλίδη αυτό που καταλάβατε είναι ότι επιλογή της οδού από τη μεριά μας πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλίσει περισσότερους ψηφοφόρους και όχι για να αποδώσει μεγαλύτερη τιμή στον αείμνηστο συντοπίτη μας, Αστέριο Κουκούδη, δίνοντας επίσημα το όνομά του σ’ ένα δρόμο με ιδιαίτερα υψηλή προβολή και κίνηση, θα λέγαμε πως μάλλον «ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται». Επί της ουσίας τώρα, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να μιλήσουμε με ονόματα.

Για την συνηθισμένη καραμέλα σχετικά με το κόστος, την αναγκαιότητα και τον αριθμό των ειδικών συνεργατών, μόνιμο επιχείρημα όσων στερούνται ουσιαστικών προτάσεων και ιδεών για την πόλη πουλώντας «στείρα» και «φθηνή» αντιπολίτευση, σας απαντώ για τελευταία φόρα ότι το κόστος ενός ειδικού συνεργάτη είναι σαφώς μικρότερο συγκριτικά μ’ έναν τακτικό υπάλληλο ενώ η πλήρωση των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπονται ρητά από το νόμο αποτελεί τον «κανόνα» για όλους του Δήμους της χώρας. Σταματήστε επιτέλους να λαϊκίζετε κ. Παυλίδη, παρουσιάζοντας το Δήμο Βέροιας ως εξαίρεση στο ζήτημα αυτό. Ας σημειωθεί επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμος Βέροιας λειτουργούσε με 400 υπαλλήλους ενώ σήμερα μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια με 300 μόνιμους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, κάθε υπάλληλος που προστίθεται στο δυναμικό του Δήμου Βέροιας ακόμα και μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όπως ένας ειδικός συνεργάτης, θα πρέπει να λογίζεται ως περισσότερο από απαραίτητος.

Τέλος, αναφορικά με το υστερόγραφό στο τελευταίο δημοσίευμά σας, πραγματικά ορθώς πράξατε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πληρώσετε 1.500.000€ για τα χρέη παλιών προβληματικών Δημοτικών Επιχειρήσεων. Και για εμάς η αποπληρωμή χρεών αποτέλεσε και αποτελεί προτεραιότητα, γι’ αυτό άλλωστε μόνο κατά την προηγούμενη θητεία μας καταφέραμε να αποπληρώσουμε 5.000.0000€ για δάνεια, εξασφαλίζοντας ένα Δήμο βιώσιμο και οικονομικά υγιή για το σήμερα και το αύριο. Αυτό όμως που δεν κατανοούμε είναι για ποιο λόγο ακριβώς νιώθετε δικαιωμένος στην περίπτωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας όταν ο ίδιος προσπαθήσατε, όχι μια, αλλά τρεις φορές ανεπιτυχώς να «πασάρετε» την Προεδρία της σε άλλους συναδέλφους σας Δημοτικούς Συμβούλους πριν τελικά οδηγηθείτε από τους ίδιους σας τους χειρισμούς στο αναπόφευκτο κλείσιμο της. Όπως έλεγε και ο εμβληματικός πρόεδρος των Η.Π.Α., Αβραάμ Λίνκολν, «Μπορείς να ξεγελάς πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά κανέναν για πάντα».

Υ.Γ. Όπως και ο ίδιος γράψατε πρόσφατα ότι «έχετε και δουλειές» απαντώντας μέσω δημοσιεύματος σε πολίτη, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς έχουμε πραγματικά δουλειές.

banner-article

Ροη ειδήσεων