Αθλητικά

Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ (0-1)

Ο ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και διεκδικεί τη δεύτερη θέση. Στο 90′ με μια κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ροντρίγο, ο Μιχάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1 όμως το γκολ ακυρώθηκε επειδή ήταν οφσάιντ.

Το ματς

Με το «καλημέρα» φάνηκε ότι θα γίνει «μάχη» στο Φάληρο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορεί να μην έχουν πλέον τον ίδιο στόχο, αλλά η κόντρα τους δίνει κίνητρο από μόνη της. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν έχουν σημαντικές διαφορές αγωνιστικά δίνει από μόνο του αφορμή για μια δυνατή αναμέτρηση. Το παιχνίδι είχε ένταση από την αρχή, με τους δύο αντιπάλους να μπαίνουν με το πόδι στο… γκάζι, βοηθώντας στο να αποκτήσει ρυθμό το ματς.

Πάντως, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός και ανώτερος συνολικά στο πρώτο διάστημα, δείχνοντας μεγαλύτερη δίψα (άλλωστε είχε ανάγκη τους βαθμούς) για γρήγορο γκολ και διάθεση για να τρέξει. Σε τέτοιο βαθμό, που ήταν ζήτημα το πόση διάρκεια ήταν εφικτό να έχει σε αυτό το τέμπο. Ήταν κι αυτός που επισκέφθηκε πρώτη την αντίπαλη περιοχή, λόγω της ποιότητας του Μπίσεσβαρ και της ταχύτητας του Τζόλη (3’), κερδίζοντας ένα κόρνερ. Ο Ολυμπιακός που στα περισσότερα ματς έχει την μπάλα στα πόδια του, έκανε κυρίως κόντρα επιθέσεις σε αυτό το χρονικό σημείο, άφησε χώρο στον «δικέφαλο του Βορρά», που με την πάροδο του χρόνου έδειχνε να παίρνει και μεγαλύτερο θάρρος.

Μάλιστα, έχασε σημαντική ευκαιρία στο 14’, με τον Μπίσεσβαρ να μην βρίσκει εστία από θέση βολής έπειτα από τη σέντρα του Ροντρίγο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση και είχε δοκάρι στην πρώτη πραγματικά καλή προσπάθειά του, έστω και με στατική φάση. Με τον Σεμέδο να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών (32’) έπειτα από το γέμισμα του Βαλμπουενά. Από εκείνο το σημείο και πάτησαν λιγότερο την αντίπαλη περιοχή οι δύο ομάδες και κάπως έριξαν στροφές (ειδικά ο ΠΑΟΚ που στο μεγαλύτερο μέρος είχε κάνει πολλά χιλιόμετρα), θέλοντας να κρατήσουν δυνάμεις για το β’ ημίχρονο.

Η πρώτη κίνηση του Φερέιρα ήταν αναγκαστική, βάζοντας τον Μιχάι αντί του Ίνγκασον μετά την ανάπαυλα. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει κάποιος πιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν τόσο απλό, διότι ο Ελ Αραμπί έπρεπε ουσιαστικά να τα βάλει με τρεις αντιπάλους. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει εκφραστή των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών του τον Μπίσεσβαρ, που ήταν πολύ δραστήριος συνολικά. Συνολικά, το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο φτωχό σε θέαμα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι και η ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημη. Για διάφορους λόγους…

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου, αλλά αυτός που είχε καλύτερη φάση ήταν ο Ολυμπιακός στο 74’, με τον Ελ Αραμπί, πάντως, να κάνει «τσαφ» μετά την ωραία σέντρα του Τσιμίκα, με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να μπλοκάρει εύκολα.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας