Βέροια Πολιτισμός

Με θρησκευτική συγκίνηση γραμμένη η “Ωδή στον Άγιο Αντώνιο” του συνθέτη Γιώργου Καλογήρου

Κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα το καινούριο cd του βεροιώτη συνθέτη Γιώργου Καλογήρου, «Ωδή στον Άγιο Αντώνιο», εμπνευσμένο από την ασκητική μορφή του πολιούχου της Βέροιας.

Γνωστή η αγάπη του Γιώργου Καλογήρου για την πόλη του, που την τίμησε με την ενεργή του δράση στον πολιτισμό, τιμώντας τον κι αυτή με τη σειρά της. Γνωστή και η αφοσίωσή του στη μουσική, με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα με πανελλαδικές διακρίσεις στο παρελθόν.

Η «Ωδή» είναι γραμμένη με ιδιαίτερη συγκίνηση σε απλή μουσική φόρμα αντανακλώντας τα βαθύτερα συναισθήματα της πίστης, που μόνο η απλότητα και η γνησιότητα μπορούν να την ορίζουν.

Το έργο γράφτηκε πάνω σε λιτούς στίχους του Απόστολου Ιωσηφίδη, με τον  εξαιρετικό Μέρκο Κούτρα, που με τη στιβαρή αλλά και συναισθηματική φωνή του μπορεί να αποδώσει την ιδιαιτερότητα μιας τέτοιας  προσέγγισης. Η ενορχήστρωση είναι του Αργύρη Ώττα.

Η «Ωδή στον Άγιο Αντώνιο» παίρνει έτσι τη δική της θέση στη μουσική εργογραφία του Γιώργου Καλογήρου, τιμώντας για μια ακόμη φορά την πόλη του.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας