Άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ζητά άμεσα να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών σε υγροτοπικά συστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας «πολιορκείται» από τα μολυσμένα κουνούπια και μετράμε ασθενείς σε νοσοκομεία αλλά και νεκρούς από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Επειδή η περιοχή μας τοποθετείται ανάμεσα στις πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων εύλογα ενισχύεται η άποψη αφενός ότι η χρησιμοποιούμενη ποσότητα ψεκαστικού διαλύματος δεν είναι ικανή ώστε να καταστεί αποτελεσματικό το έργο της προνυμφοκτονίας, και αφετέρου η απουσία ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών, τόσο πριν την εφαρμογή των επεμβάσεων, όσο και μετά από αυτή.

Ο Αγροτικός σύλλογος σημειώνει πως η προνυμφοκτονία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, διότι παίζει καθοριστικό ρόλο στη συγκράτηση των πληθυσμών τους. Ζητάμε:

  • Άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και την υλοποίησή του από κρατικές υπηρεσίες που θα διαθέτουν όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τις ανάλογες υποδομές και μέσα.

  • Την τακτική διενέργεια ελέγχων για τη διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων που σχετίζονται και με τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα και την αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση των προνυμφών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                ΝΑΟΥΣΑ                             26-5-2020

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 36778 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια