Πολιτισμός

Μελετινή Τσίλη “Ζωγραφίζοντας τοπία, νεκρές φύσεις και πρόσωπα”

Η Μελετινή Τσίλη, εδώ και μια εικοσαετία που ασχολείται με τη ζωγραφική, προσεγγίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, δίνοντας στο καθένα και την προσωπική της οπτική.

Πέρα από τον έλεγχο του χρώματος και του σχεδίου, πέρα από την αποτύπωση προσώπων του σήμερα αλλά και του χθες, εκείνο που τη χαρακτηρίζει είναι η αγάπη της στη λεπτομέρεια, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε όλα τα έργα της, αλλά και στην απόδοση των χεριών, που της αρέσει να απεικονίζει.

far

—————————–

Σύντομο βιογραφικό

Μελετινή   Τσίλη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ζει στη Βέροια και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική πριν μια εικοσαετία. Απέκτησε γνώσεις από προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας –Δια βίου μάθησης- προγράμματα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας για  εικονογράφηση και αρχιτεκτονική τοπίου  και από το Εργαστήριο του αξιόλογου Εικαστικού και Αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Αρώνη.

Τα έργα της χαρακτηρίζονται από ποικιλία θεμάτων- προσωπογραφίες, τοπία, νεκρή φύση, θαλασσογραφίες-αλλά και εφαρμογής υλικών- ακρυλικό, ακουαρέλα, ελαιογραφία, ξυλομπογιά. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές εντός της Ελλάδος αλλά και εκτός σε Αμερική και Αυστραλία.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας