Πολιτισμός

Σοφία Ναλμπάντη – Μανούδη “Σπουδές σε νεκρές φύσεις, λουλούδια και πρόσωπα”

Στις σπουδές της Σοφίας Ναλμπάντη –  Μανούδη εκείνο που βλέπει κανείς με την πρώτη ματιά είναι η ισορροπία στο χρώμα, που συνάδοντας με την αυστηρή γραμμή, ιδιαίτερα στις νεκρές φύσεις, οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα αισθητικής αρμονίας.

Στα λουλούδια της, με κυρίαρχο το ελεγχόμενο ροζ, αλλά και στα πρόσωπά της, η ελευθερία είναι μεγαλύτερη και στην κίνηση και στην έκφραση, μεγαλώνοντας την συναισθηματική επαφή ανάμεσα στον πομπό – καλλιτέχνη και τον δέκτη – θεατή.

far

Σύντομο βιογραφικό

Η Σοφία Ναλμπάντη – Μανούδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά τριών εγγονών. Μετά την συνταξιοδότηση της ξεκίνησε  με  μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο ζωγραφικής του Κώστα Αρώνη  και συνεχίζει με σπουδή γυμνού μοντέλου και ζωγραφική με μολύβια και ακρυλικά.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου στην Βέροια, Θεσσαλονίκη και Παρίσι. Της  αρέσει να ζωγραφίζει με ακρυλικά χρώματα νεκρές φύσεις, λουλούδια και γυναικεία πρόσωπα.

Η αποκάλυψη της αγάπης της για την ζωγραφική και η  ενασχόληση  – αναμέτρηση της  με αυτή,  της προσφέρει ηρεμία και γεμίζει δημιουργικά τον χρόνο της. Τα έργα της είναι σπουδές εργαστηρίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων