ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την επιδημία, ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη χρονοτριβή να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, καθώς και να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη των μονάδων του ιδιωτικού τομέα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που μένουν σπίτι, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς σοβαρές ασθένειες, αντίστοιχα χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Όλες αυτές οι κατηγορίες του πληθυσμού σήμερα μένουν χωρίς συνταγογράφηση, εξέταση, θεραπεία.
Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.
Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.
Η κυβέρνηση μαζί με τον πληθυσμό επέλεξε να βάλει σε καραντίνα και τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων δεν μπορούν να κρύψουν ότι η μερίδα του λέοντος πηγαίνει για την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.
Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους. Αποτελεί πρόκληση η αναστολή των κυρώσεων προς την εργοδοσία για την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα, που περιμένει η εργατική οικογένεια το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Το δώρο δεν είναι κρατική ενίσχυση, αλλά τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να καθορίζει το αν και πότε τα δεδουλευμένα του εργαζόμενου θα καταβληθούν. Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.