Κοινωνία Παιδεία

Κορωνοϊός: Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία

Την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα σχολεία για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας είπε ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (σχολεία, ΙΕΚ ΑΕΙ κλπ) για τις προσεχείς 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού.

Επίσης, κλείνουν και νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ υπενθυμίζεται ότι στα 89 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού.

Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα».

Ο Β. Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα.

Επίσης, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα μετάσχει στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας