Κοινωνία Υγεία

Κορωνοϊός: Πώς “ξέφυγε σε Ηλεία και Αχαΐα – Οι Ευθύνες του ΕΟΔΥ

Με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος και το apokalypseis.com, καταγγέλλει ότι ο ΕΟΔΥ είχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή αλλά δεν ενεργοποίησε τον μηχανισμό προστασίας και ελέγχου, όσον αφορά το ένατο κρούσμα με τον 66χρονο εκπαιδευτικό που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει επίσημα τους πολίτες ότι ο επικίνδυνος ιός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία!

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ και τον κίνδυνο πιθανής μόλυνσης με τον επικίνδυνο κορωνοϊό, ανυποψίαστων πολιτών από την Ηλεία, την Αχαΐακαι την Ζακύνθο καθώς και μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων  Αμαλιάδας Ηλείας και Ρίου στην Πάτρα.

Όπως αποκάλυψε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα που βρέθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ  ενημερώθηκαν από την ίδια  οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωνοϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό  πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…

Όπως έγινε γνωστό ο 66χρονος που τυγχάνει να είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, είχε ταξιδέψει σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου μαζί με 52 ακόμη άτομα ! Μάλιστα πρίν από μερικές ώρες διαπιστώθηκε ότι και η σύζυγός του ( το δέκατο κρούσμα) έχει προσβληθεί από τον Κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ ειχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή 

« Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα   τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος .

Η ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα ο 66χρονος να νοσηλευτεί αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ως ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού  και στην συνέχεια λόγω επιδείνωσης της υγείας του και υψηλού πυρετού , να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου όπου παρέμεινε για 48 τουλάχιστον ώρες ως απλός ασθενής !έως την Τετάρτη που διαπιστώθηκε μετά από ειδικές εξετάσεις ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό!

Η πρωτοφανής και ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα να περάσει ο κρίσιμος χρόνος των τριών ημερών και να εκτεθούν σε άμεσο κίνδυνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων το οποίο και τέθηκε σε καραντίνα . Όμως σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες  προκύπτουν και για τους υπόλοιπους ασθενείς που βρέθηκαν πλησίον του 66χρονου , για τους συνοδούς και τους συγγενείς τους…

Επιβεβαιώνουν γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας 

Την έγκαιρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ  από την πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και την κακή εκτίμηση των αρμοδίων της συγκεκριμένης υπηρεσίας,  επιβεβαίωσαν  στο www.apokalypseis.com  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας !

Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ , εκτός από το  ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες , γιατρούς και νοσηλευτές ,  θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος με τον 66χρονο ασθενή από την Ηλεία , ιερέας που συμμετείχε ως επικεφαλής στην εκδρομή των 53ων ατόμων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο , έδινε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ δηλώνοντας ασθενής με πυρετό χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και ο ΕΟΔΥ απλά παρακολουθούσε …Οπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος ιερέας συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της ενορίας του την περασμένη Κυριακή παρουσία δεκάδων πιστών!

Προβληματισμό επίσης προκαλεί η επίσημα στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας η οποία προφανώς θα πρέπει να ελέγχεται καθώς αυτή πραγματοποιείται με το ίδιο κουτάλι. Προ ημερών ένας youtuber αποφάσισε να καλέσει στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και να ρωτήσει εάν μεταδίδεται ο Κορωνοϊός με την θεία κοινωνία. Μιλώντας με εκπρόσωπο πήρε την θετική απάντηση στην ερώτηση εάν μπορεί να μεταλάβει. «Όχι κανένα πρόβλημα, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με την θεία κοινωνία» είπε ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ!

Χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης έστειλε στο υπουργείο Υγείας επιστολή – διαμαρτυρία, με την οποία καυτηριάζει την απουσία των Ιατρικών Συλλόγων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με θέμα τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊου

 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαούσης :

« Με έκπληξη και ανησυχία μάθαμε απο τα ΜΜΕ για την σύσκεψη η οποία έγινε στην Πάτρα την 25/02/2020 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης αποτροπής και διαχείρισης σε ότι αφορά τον Covid-19 -Κοροναϊο-στην δυτική Ελλάδα . Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι απουσίαζαν  λόγω αποκλεισμού από εσάς οι Ιατρικοί Σύλλογοι για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, καθώς οι γιατροί είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Δεν κατανοούμε ειλικρινά  ποια ακριβώς σκέψη σας οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού των Ιατρικών Συλλογών καθ’ ύλην αρμοδίων για την δημόσια υγεία, εκτός και θεωρείτε ότι μπορείτε από μόνος σας να διαχειριστείτε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Οπως γνωρίζετε στην περιφέρεια Ηλείας υπάρχουν 2 λιμάνια -Κατακόλου και Κυλλήνης που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες επιβάτες από και προς το εξωτερικό και εσωτερικό ποια ακριβώς μέτρα έχετε πάρει ή θα πάρετε, σε ποια ενημέρωση έχετε προβεί η θα προβείτε, δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει, εκτός και θεωρείτε ότι το λιμενικό ή η  αστυνομία θα αποτρέψει ή θα διαχειριστεί το σοβαρό θέμα του Covid-19. Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για ότι από εδώ και πέρα συμβεί».

apokalypseis.com 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας