Βέροια Ρεπορτάζ

ΠΑΜΕ από τη Βέροια: “Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση”  – Η Συγκέντρωση και η  πορεία

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στη Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια, ενάντια στο  αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και το ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Κούλα  Χατζηθεοδωρίδου, Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών  Ημαθίας – Πέλλας, Η Βασιλική Αθανασιάδου Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, καθώς και ο Σωτήρης Κοτσαμπασόπουλος  εκ μέρους  της  Επιτροπής  Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Αλεξάνδρειας.

Κύρια ομιλήτρια στη  συγκέντρωση η Άννα Κοκοζίδου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΣΕΠΕ) Ημαθίας.

Η ομιλήτρια ανέλυσε τους στόχους του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, που όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον κάνει ακόμη χειρότερο ενώ ταυτόχρονα τον θωρακίζει από τα διάφορα νομικά κενά. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση  κατεδαφίζει ότι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση και την παραδίνει βορά στις ιδιωτικές εταιρίες.

Αναλύοντας τον όρο κοινωνική ασφάλιση αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς, όπως είναι η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τις οποίες οι δαπάνες συνεχώς περιορίζονται μ’ αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα για τους ασφαλισμένους.

Επίσης ανέφερε ότι με αυτά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα υψηλότερα μάλιστα στην Ευρώπη, πόσοι θα καταφέρουν να συμπληρώσουν 40 χρόνια δουλειάς για να πάρουν σύνταξη και ποια θα είναι αυτή;

Για να καταλήξει ότι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Σηκώνουμε κεφάλι κόντρα σε εργοδότες, τις κυβερνήσεις τους και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, παραθέτοντας τα αιτήματα αιχμής:

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Δημόσια υποχρεωτική δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο δημόσιο καθώς και της 13ης-14ης σύνταξης για όλους.

Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση.

Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Όχι στην ιδιωτικοποίησή της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας με συνθήματα κατά του αντασφαλιστικού νομοσχεδίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας