Βέροια Κοινωνία

ΑΣΕ – ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Ο Νόμος Βρούτση είναι το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση

Σε εκδήλωση – συζήτηση της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ημαθίας για το Ασφαλιστικό, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, έδωσε ανάγλυφα το μέγεθος του κινδύνου που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ο Νόμος Βρούτση, αποτελώντας το τελειωτικό χτύπημα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Άννα Κοκοζίδου, Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Ημαθίας, προλογίζοντας τόνισε πως η ΑΣΕ πίεσε να γίνει γενική συνέλευση του κλάδου, προσπαθώντας μέσα από την ενημέρωση να προληφθούν οι ανατροπές, αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Σπύρο Μαρίνη, ο οποίος έδωσε με στοιχεία το περιεχόμενο του Νόμου Βρούτση, που απειλεί κατακτημένα δικαιώματα με θυσίες και αγώνες χρόνων, οδηγώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους στην έλλειψη Κοινωνικής Ασφάλισης από τη μεριά της Πολιτείας και στο αίσθημα γι’ αυτούς της πλήρους συναισθηματικής ανασφάλειας.

Συγκεκριμένα ο ομιλητής είπε:

«Το ζήτημα είναι κομβικό και αφορά τη ζωή μας, καθώς το Ασφαλιστικό έγινε στοιχείο της εξατομίκευσης.»

Εκθέτοντας την πραγματική εικόνα της ΝΔ, που προσπαθεί να παρουσιάσει  το άσπρο μαύρο μέσα από την τηλεόραση, έδωσε με λεπτομέρειες την πορεία της παραχάραξης της αλήθειας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κοροϊδία» είπε χαρακτηριστικά.

Τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον επεκτείνει, κλείνοντας νομικά κενά, ώστε να μη βγουν παράνομες οι διατάξεις του, ισοπεδώνει με το Νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή συντάξεις και δικαιώματα μ’ αυτόν τον τρόπο:

1.Διατηρούνται οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67 ετών για πλήρη σύνταξη ή 40 χρόνια εργασίας και 62 έτη).

2.Διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια

3.Το ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρική Ασφάλιση) εντάσσεται στον ΕΦΚΑ.

4.Βάζει πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι τον ιδιωτικό Πυλώνα της Ασφάλισης, δηλαδή τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

5.Επιδιώκουν να θάψουν κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης αλλά και τις δικαστικές αξιώσεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Στη συνέχεια έδωσε παραδείγματα, τα οποία ήταν χαρακτηριστικά για το μέγεθος της κοροϊδίας του Νόμου Βρούτση, που ετοιμάζουν να ψηφιστεί, καλώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους σε κινητοποιήσεις λέγοντας:

«Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους! Μόνιμους και Συμβασιούχους!

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα των εργαζομένων, που κατακτήθηκε με πολύχρονους, σκληρούς και αιματηρούς λαϊκούς αγώνες.»

Ακολούθησε συζήτηση.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις της ΑΣΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση ανοίγοντας το pdf  Koinwniki_Asfalisi_2020

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων